Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Το στριπτίζ της διαπλοκής


Του Αγίου

Παρά τις προειδοποιήσεις μας να συμμαζευτούν οι νταβάδες συνεχίζουν το στριπτίζ σε καθημερινή βάση. Το τελευταίο σόου ατάλαντου στριπτίζ δόθηκε χθες και συνεχίζεται σήμερα από τους διαπλεκόμενους διαύλους.

Τα αγόρια και τα κορίτσια των νταβάδων, που έχουν, χρόνια τώρα, μπερδέψει τη δημοσιογραφία με το καραγκιοζιλίκι, ξαφνικά χθες, μετά την καταγγελία από το «επίσημο ΠΑΣΟΚ», περί «νοθείας και λαθροχειρίας» κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ανακάλυψαν τη «δική μας δημοσιογραφία», την οποία, κατά τα άλλα, μάχονται εκ πεποιθήσεως.

Αποστασιοποιήθηκαν από το συμβάν. Δεν δέχθηκαν ότι, με ισχυρές έστω ενδείξεις και καθαρή εικόνα από μη-κρυφή κάμερα, ένα καταγγελλόμενο συμβάν ανάγεται αυτομάτως σε γεγονός. Και…κατέβηκαν από την εξέδρα του φανατισμένου οπαδού ή την εισαγγελική έδρα στην τράπεζα του ιατροδικαστή, αρχίζοντας την ανατομία σε ένα σοβαρό έγκλημα κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επιτέλους, θα ανακράζαμε όσοι διακονούμε αυτή τη μορφή δημοσιογραφικής προσέγγισης, αν δεν μας έκλεινε το μικρόφωνο η καραμανλική ασπίδα του νταβά!

Αυτή, η άτιμη ασπίδα, είναι ικανή να μεταλλάξει και τον/την πιο τιποτένιο/α δημοσιογραφίσκο σε αρχιερέα της αντικειμενικότητας ή ιέρεια της αλήθειας, όταν κινδυνεύει να θιγεί το κύρος του καταλληλότερου ανθρώπου τους στην κεφαλή της θεσμικής εξουσίας.

Συγκλονίστηκαν οι νταβάδες από τις χθεσινές αποκαλύψεις, καθώς κατάλαβαν ότι αυτές είναι ικανές να διαπεράσουν την ασπίδα τους, που ορθώνεται μπροστά από τον Καραμανλή και να βάλλουν κατευθείαν στο μαλακό υπογάστριό του. Έτσι, θα υπήρχε η πιθανότητα να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα ξέφευγαν από τον δικό τους σχεδιασμό.

Πάθανε, δηλαδή, οι άνθρωποι ανάλογη λαχτάρα με αυτήν που προκλήθηκε από το άλλο DVD, που δεν ξέρανε πού να το κρύψουν και πού να το μοντάρουν και τελικά προτίμησαν να εξευτελιστούν μαζί με τον Καραμανλή και να εκθέσουν ανεπανόρθωτα τους υπαλλήλους τους, στο σκάνδαλο Μαξίμου-Ζαχόπουλου.

Έχει πλάκα, αλλά σε εφιάλτη του νταβά αναδείχθηκε αυτό ακριβώς το τεχνολόγο προϊόν που λάτρεψε όσο τίποτε άλλο την τελευταία πενταετία, το φετίχ του νταβά, που λέμε: το DVD!

Όπως την προηγούμενη φορά, όταν το σκάνδαλο ακούμπησε τον Καραμανλή, έτσι και αυτήν, πετούν την… μπάλα στην εξέδρα: «Μα είναι σοβαρά θέματα αυτά για αντιπολίτευση;» Αναρωτιούνται με σοβαροφανές υφάκι οι ανερμάτιστοι, διαπορώντας μάλιστα για το timing της αποκάλυψης του σκανδάλου, καθώς άλλα περιλαμβάνει η δική τους αντιπολιτευτική ατζέντα, με την οποία επιχειρούν να κρατήσουν μακριά τον Καραμανλή από το κυβερνητικό δράμα.

Το στριπτίζ των διπλεκομένων αυτή τη φορά δεν άφησε τίποτε ακάλυπτο, οι άνθρωποι τα …έβγαλαν όλα, με «αποκαλυπτικά ερωτήματα» της μορφής: «Θεωρεί το ΠαΣοΚ ότι υπήρξε κίνηση με στόχο την απώλεια της δεδηλωμένης της ΝΔ, η οποία απετράπη με την «επιχείρηση νοθείας»;
Γιατί να ενορχηστρωθεί μια επιχείρηση νοθείας από τη στιγμή που δεν διακυβεύεται τίποτε, παρά μόνον η αναθεώρηση τριών ήσσονος σημασίας διατάξεων, στην οποία συναίνεσαν και τα κόμματα της Αριστεράς;

Από αυτήν την τυπολογία των ερωτημάτων που απευθύνει η διαπλοκή της «Δημοκρατικής», μάλιστα, «Παράταξης» στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκαλούνται εξίσου σοβαρές απορίες:

Θεωρείτε, νταβάδες, ότι ο κόσμος είναι μαλάκας; «Γιατί να [μην] ενορχηστρωθεί μια επιχείρηση νοθείας από τη στιγμή που δεν διακυβεύεται τίποτε, παρά μόνον η αναθεώρηση τριών ήσσονος σημασίας διατάξεων, στην οποία [παρότι] συναίνεσαν και τα κόμματα της Αριστεράς» [θα ήταν τρομερό να εμφανίζονταν διαφωνούντες κυβερνητικοί βουλευτές και να έσπαγε η κυβερνητική γραμμή στην μείζονος σημασίας, κατά Καραμανλή, αναθεωρητική διαδικασία του Συντάγματος;]
Είπαμε, το στριπτίζ θέλει και καλλίπυγους καλλιτέχνες, όχι ατάλαντα ρομποτάκια!

Βέβαια, η μέγιστη αγανάκτηση της διαπλοκής από τη χθεσινή αποκάλυψη, προκλήθηκε εξαιτίας του «αμοραλισμού» του Γιώργου να εγκαταλείψει, για μια μέρα, τη μάχη στο πεδίο της οικονομίας και να προκαλέσει αναταραχή, ώστε να αλλάξει το αντιπολιτευτικό κλίμα βραχυπρόθεσμα. Τι κάνεις «χαζο-Γιώργο», ωρύονται οι νταβάδες. Εκεί που βάλαμε στη γωνία τον Αλογοσκούφη, εσύ δείχνεις τον Καραμανλή; Μας ρώτησες;

Δεν είπαμε ότι το άτομο ( ο πρωθυπουργός) τελεί υπό προστασία; Αν είναι ο λαός να καταψηφίσει τη Κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, ας το κάνει για την οικονομία, για τη τσέπη του, για χίλιους άλλους λόγους, αλλά ποτέ επειδή θεωρεί ανίκανο και επικίνδυνο τον «άρχοντα των αγωγών και των συχνοτήτων».

Business as usual, δηλαδή, από τους ίδιους που «συμβούλεψαν» τον Σημίτη να την… κάνει έξυπνα, για να παραμείνει αήττητος και καταλληλότερος στο διηνεκές.
Σε λίγο, να μου το θυμηθείτε, τα διαπλεκόμενα θα εκδώσουν και λίστα «επίτιμων καταλληλότερων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: