Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Ο νοικοκύρης και το νοικοκύρεμα


Του Αγίου

Ο δούρειος ίππος για τη διάλυση του ελληνικού κράτους και την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, είχε πάντα την μορφή του σεμνού και ταπεινού νοικοκύρη.

Ως καλοί νοικοκυραίοι εμφανίζονταν όλοι αυτοί που «νοικοκύρεψαν» για τα καλά τη χώρα. Παρακρατικοί, χουντικοί, φασίστες, κουμπάροι και κουμπάρες.

Ο πιο πρόσφατος νοικοκύρης (μας) είναι ο Κ. Καραμανλής, όπως αυτοπροσδιορίστηκε υποδηλωτικά, χθες, στην Βουλή.

Αυτός ο νοικοκύρης με την νοικοκυρεμένη αυλή, που περιπαίζει την ελληνική κοινωνία, κάνει πλάκα με την φτώχεια που καθημερινά ενισχύει, απαξιώνει τους θεσμούς, εξευτελίζει δικαστικούς και συκοφαντεί όσα όργανα του κράτους δεν πέτυχε ακόμα να μεταβάλλει απολύτως σε όργανα του κόμματος.

Ο νοικοκυράκος αυτός με την παρέα των υπολοίπων νοικοκύρηδων, ανέλαβε να προωθήσει δήθεν τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα, καταργώντας τον διαγωνισμό!

Μόνο, που αν καταργήσεις τον διαγωνισμό, ο δήθεν ανταγωνισμός μεταβάλλει την αγορά σε μονοπώλιο κουμπάρων, νταβάδων και λοιπών συγγενών.

Αυτό το μοντέλο «ανταγωνισμού» επέβαλε ο νοικοκύρης πρωθυπουργός.

Κατάργησε τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας και παραδίδει καθημερινά ολόκληρους τομείς της οικονομίας και του δημοσίου σε ιδιώτες και ξένα εθνικά συμφέροντα, από την πίσω πόρτα, χωρίς διαγωνισμό και έξω από κάθε έννοια ανταγωνισμού.

Ο νοικοκύρης αυτός, που πολιτεύεται με σημαία τον ανταγωνισμό, κατάφερε να ενισχύσει τα μονοπωλιακά χαρακτηριστικά της αγοράς σε όλους σχεδόν τους τομείς: από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα έως τα τηλεοπτικά και από τις μεταφορές έως τις δημόσιες κατασκευές.

Το πόσο καλά νοικοκύρεψε την οικονομία ο κ. Καραμανλής, το νοιώθει το κάθε νοικοκυριό στον προϋπολογισμό του. Όσο για τον Προϋπολογισμό του κράτους, χάριν του οποίου ο πρωθυπουργός προσέφυγε σε εκλογές, ρωτήστε τους φίλους του κ. Αλογοσκούφη στις Βρυξέλλες για να βεβαιωθείτε ως προς την απόλυτη κατάρρευση όλων των εκτιμήσεων.

Αφού λοιπόν νοικοκύρεψαν την οικονομία, είπαν με την ίδια συνταγή – για να μην πάει χαμένη, αφού είναι τόσο νόστιμη και θρεπτική για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν - να νοικοκυρέψουν και την παιδεία.

Το νοικοκύρεμα άρχισε με το γνωστό κόλπο: διαβολή και εξευτελισμός του δημοσίου. Αφού, λοιπόν, μετατρέψουνε σε σκουπίδι στις συνειδήσεις τα δημόσια ΑΕΙ θα παραχωρήσουν, α-λα ΟΤΕ και άλλων κοινωφελών Οργανισμών, την εκπαίδευση σε διάφορες εμπορικές φίρμες και σε μεγάλα ή μικρότερα σουπερμάρκετ πτυχίων για να ικανοποιήσουν τον πελάτη, ο οποίος όμως θα βλαστημήσει την ώρα και την στιγμή, όταν καταλάβει πόσο θα του κοστίσει το «μάρμαρο», που θα είναι και από μαρμαρίνη.
Ο κερδισμένος θα είναι ένας…δηλαδή δύο. Ο μεταπράτης και ο αποδέκτης της μίζας.

Βέβαια, χαμένη θα βγει και η Ελλάδα, που πλέον δεν θα μπορεί να συμμετέχει στη παραγωγή της γνώσης, ούτε στο ελάχιστο, καθώς θα μετατραπεί η ανώτατη εκπαίδευση σε παράρτημα κάποιων Αγγλοσαξονικών φορέων εμπορευματοποιημένης εκπαίδευσης.

Στο σχόλιο αυτό απλώς επισημαίνω ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν διεισδύσει σε καμία απολύτως χώρα της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

Η Δυτική Ευρώπη κοιτάει να βελτιώσει τα πανεπιστήμια της και το σύστημα εκπαίδευσης και όχι να γίνει υποχείριο του Αμερικανο-βρετανικού εκπαιδευτικού μάρκετινγκ.

Στο γενικευμένο νοικοκύρεμα της Νέας Δεξιάς( ανοίξαμε και σας περιμένουμε στην καθολική εκποίηση!) ανθίστανται κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες εκφράζονται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, καθώς τα υπόλοιπα μέσα βρίσκονται υπό τον έλεγχο ΝΔ- Νοικοκύρηδων και των Νταβάδων τους.

Ε, ήρθε η ώρα να τρομοκρατήσουνε και αυτούς, τώρα!

Να τρομοκρατήσουν εμάς, «διαδικτυακοί σύντροφοι»!

Μην το θεωρήσετε αμετροεπές, καθώς η πορεία μας αποδεικνύει διαρκώς ότι δεν είναι: εδώ ρε νοικοκύρηδες δεν φοβηθήκαμε τα λιοντάρια, θα μας τρομάξουν οι κωλοφωτιές

Δεν υπάρχουν σχόλια: