Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Τα κοπροσκούληκα και τα κυριλεσκούληκα

Του Αγίου

Επιτέλους η υπόθεση εργασίας του καθεστώτος που αγωνίζεται τούτες τις μέρες να περισώσει τη δομή και να δώσει νέα πνοή στη λειτουργία του, ανήχθη σε «θεωρεία» από το έγκριτο «Βήμα»:

«Υπόκοσμος και παρακμή πλήττουν τον δημόσιο βίο και οδηγούν σε απαξίωση το πολιτικό σύστημα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα σκουπίδια της πολιτικής και της δημοσιογραφίας πνίγουν κυριολεκτικά τον τόπο.»

Απ’ ότι αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το πολιτικό σύστημα δεν πλήττεται από τον πολιτισμό και τις πρακτικές που το ίδιο υιοθέτησε, αλλά από κάποια στοιχεία του υποκόσμου που παρείσφρυσαν σε αυτό. Κάποια κοπροσκούληκα, που είπε και ο Ν. Κωνσταντόπουλος. Ο υπόκοσμος αυτός, σύμφωνα με τη «νέα θεωρεία» αυτοσυντήρησης του συστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής, δεν αποτελεί συστατικό στοιχείο του δικομματισμού και της διαπλοκής του με τους λογής-λογής νταβάδες, αλλά είναι το σκουπίδι που κάλυψε την πρόσοψη του αγνού και λειτουργικού συστήματος διακυβέρνησης και των έντιμων μελών του πολιτικού προσωπικού και της ολιγαρχίας στο χώρο της επικοινωνίας και του πολιτισμού!

Τώρα, ήρθε η ώρα οι έντιμοι διαπλεκόμενοι να πάρουν σκούπα και φαράσι. Να μαζέψουν τα σκουπίδια τους και να ανακαινίσουν την πρόσοψη του Μεγάρου, το οποίο με ιδιαίτερη επιμέλεια έστησαν τόσα χρόνια με έξοδα των Ελλήνων πολιτών. Στο Μέγαρο της διαπλοκής δεν έχουν θέση φθαρμένα υλικά. Όσα μέλη του συστήματος αποτέλεσαν την εμπροσθοφυλακή του μηχανισμού άσκησης της διαπλοκής και έχουν ήδη φθαρεί εξ αιτίας της τριβής τους, κυρίως με τα ομοειδή γρανάζια του καθεστωτικού μηχανισμού, πρέπει αμέσως να αποσυρθούν από την κυκλοφορία και να αντικατασταθούν με άλλα.

Η «νέα θεωρεία» έχει αποσαφηνίσει το πρόβλημα: Είναι κάτι άπληστοι νεο-εκδότες και τηλε-δημοσιογράφοι που παραπλάνησαν κάτι ανίδεους πολιτικούς και το επιτελείο του πρωθυπουργού και βυσσοδόμησαν εναντίον του ανυποψίαστου Καραμανλή και των ανυπεράσπιστων οικονομικών συμφερόντων που ελέγχουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα!

Η λύση είναι πλέον καταφανής: Η κοινωνία πρέπει να συνδράμει τους νταβάδες και το πολιτικό σύστημα για να απαλλαγούν από τα κοπροσκούληκα, τα οποία μολύνουν με την παρουσία τους τα πολύτιμα υλικά του Μεγάρου και κυρίως προσβάλλουν την αισθητική του!

Τώρα, αν αναλογιστεί κανείς ποιοι είναι αυτοί που καλλιέργησαν τα κοπροσκούληκα, ποιοι είναι εκείνοι που συνέβαλαν στην αναπαραγωγή τους και τη μεγέθυνση του πληθυσμού τους, ποιοι τα ταΐζανε τόσα χρόνια και τα προέβαλαν ως ζωτικούς οργανισμούς της δημοκρατίας, ίσως να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γεννήτορες των κοπροσκούληκων είναι οι κυριλεσκούληκοι, ή ότι οι πρώτοι προήλθαν από μετάλλαξη των δεύτερων στο πλαίσιο του ολιγαρχικού συστήματος άσκησης της εξουσίας στη χώρα. Με αυτή την έννοια, η «νέα θεωρεία» πολιτικού συστήματος και νταβάδων, να καθαρίσουν, δηλαδή, τα κοπροσκούληκα, αποτελεί μορφή πολιτικού και κοινωνικού κανιβαλισμού.

Οι κανίβαλοι αποθρασύνθηκαν, τώρα που η διαπλοκή- τους βρικολάκιασε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: