Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Το καθεστώς ψυχορραγεί


Του Αγίου

Το ταγκό θέλει δύο, η διαπλοκή περισσότερους!

Το διαπλεκόμενο καθεστώς, που έχει επιβληθεί στην χώρα, απαιτεί την σύμπραξη της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας με οικονομικά, ντόπια και ξένα, συμφέροντα για να παραχθεί ιδιωτικό όφελος προς τα μέλη του συστήματος.

Τίποτε, μάλιστα, δεν θα ήταν κατορθωτό αν δεν συνέπρατταν στη ρεμούλα και στη λεηλασία της χώρας, που προκαλεί η διαπλοκή, τα ΜΜΕ.

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τις συνιστώσες του καθεστώτος, άλλοτε με θράσος, κάποιες στιγμές αμήχανα και σχεδόν πάντα με περισσή αμετροέπεια να αλληλοκαλύπτονται.

Το σκάνδαλο Siemens απέδειξε και στους πλέον αφελείς ή δύσπιστους το βάθος της διαφθοράς και τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα της διαπλοκής.

Πιστεύω μάλιστα ότι προσφέρει μια κατανοητή βάση προσέγγισης στην επιλογή ορισμένων να εγκαταλείψουν τη χώρα και να αυτοεξοριστούν. Δεν υπήρχαν περιθώρια σοβαρής αντίδρασης, προπάντων, την στιγμή που οι προοδευτικές δυνάμεις φαίνονταν ανώριμες να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του.

Ενώ η γάγραινα της διαπλοκής και του πελατειακού συστήματος νέκρωνε την κοινωνία, ακόμη και τα πλέον ενεργά τμήματά της, οι προοδευτικοί άνθρωποι στην χώρα, σφύριζαν αδιάφορα ή κοίταζαν πώς θα περισωθούν προσωπικά, κομματικά ή επαγγελματικά. Πίστεψαν ότι κολυμπώντας στο βούρκο είναι δυνατόν να μην καταπιείς τις ακαθαρσίες του. Κάνανε λάθος.

Στο τέλος θα κατηγορηθούν και για συνενοχή και θα απαξιωθούν και αυτοί, όπως ακριβώς τα υποκείμενα εκείνα, τα οποία χρόνια τώρα παρασιτούν στο χώρο της δικαιοσύνης, της πολιτικής, της διοίκησης, των ΜΜΕ και των εταιρειών με τα μαύρα λογιστήρια που διανέμουν πολιτικό χρήμα.

Υπάρχει σημαντική εταιρεία στην Ελλάδα που δεν εκβιάστηκε από τα μαφιόζικα ανθρωποειδή του καθεστώτος; Υπάρχει επιχείρηση που ευδοκίμησε στη χώρα, δίχως τελικά να ενδώσει και να μπει στο παιχνίδι της διαπλοκής και του κομματισμού;
Αν υπάρχει έστω και μία, να μου το πείτε…θα της κάνω χορηγία!

Διάβρωσαν την κοινωνία και μόλυναν τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις οι άτιμοι, με το καθεστώς που επέβαλαν και τώρα βάζουν όλοι πλάτη για να μην τους… πάρει και τους σηκώσει, καλυπτόμενοι πίσω από το νέο σλόγκαν που λανσάρουν: «δεν είμαστε παράνομοι, αλλά ολίγον ανήθικοι!»

Δηλαδή, το μόνο που τρομάζει τους αλητήριους του καθεστώτος είναι η φυλακή. Τίποτε άλλο. Όχι, δεν σας πρέπει η φυλακή. Αυτή είναι κτισμένη για αξιοπρεπείς ανθρώπους, όχι για κοινωνικά ερπετά και πολιτικά σαπρόφυτα.

Ας απέδειξε η γερμανική δικαιοσύνη, οι Αυστριακοί, οι Ελβετοί και οι Αμερικανοί, ότι η Siemens διένειμε μίζες στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Ας εξευτελίστηκε η χώρα και οι πολίτες της διεθνώς και επισήμως αυτή τη φορά. Η ελληνική δικαιοσύνη άφησε τους πάντες άφωνους με την άγαρμπη μεθόδευση που ακολουθεί, ώστε να κλείσει άρον-άρον η υπόθεση ως προς τους πολιτικούς και τα κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Μετά από αυτά θέλετε και σοβαρές επενδύσεις! Θέλετε ο κόσμος να σέβεται την χώρα και τους Έλληνες! Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει η χώρα ως αξιόπιστος εταίρος στην ΕΕ και ανταγωνιστής στο διεθνές περιβάλλον!

Μην τρέφετε αυταπάτες, η Ελλάδα κατρακυλά καθημερινά στο διεθνές σύστημα και αποτελεί αποκλειστικά πεδίο αρπαχτής για τους ισχυρούς και τους μαφιόζους.

Το καθεστώς που πλήττεται άμεσα από το σκάνδαλο Siemens δείχνει να ψυχορραγεί και αυτό το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία στην χώρα.

Τώρα πλέον το τέρας της διαπλοκής βρυχάται τραυματισμένο και είναι έτοιμο να δαγκώσει ότι βρίσκεται γύρω του!

Σώστε ότι έμεινε από την κουρελιασμένη εθνική αξιοπρέπεια και την πολύπαθη δημοκρατία σε αυτή την χώρα.

Το τέρας, δυστυχώς, αναπνέει με τα πνευμόνια του πολιτικού συστήματος …βγάλτε το τέρας από τον αναπνευστήρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: