Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Το χρώμα της μίζας


Του Αγίου

Εξοργισμένη και με το δίκιο της εμφανίζεται η ΝΔ του Καραμανλή με όσους τολμήσαμε να χαρακτηρίσουμε ως «μαύρο» το χρήμα που ενθυλάκωσαν στελέχη της, αλλά και το ίδιο το κόμμα, μέσω ζωντανών και «συγχωρεμένων» εισπρακτόρων, ως επιβράβευση για τις καλές τους υπηρεσίες στην διαπλοκή.

Συνειδητοποιώντας το ατόπημα οφείλω να επανορθώσω.

Όχι, η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το «μαύρο χρήμα». Πώς θα μπορούσε άλλωστε, από τη στιγμή που αποστρέφεται αυτή την απόχρωση;

Στη Νέα Δημοκρατία το πολιτικό χρήμα από τις μίζες είχε, έχει και θα έχει χρώμα γαλανό. Σαν το χρώμα της σημαίας μας, ενώπιον της οποίας ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα και στο λαό τα γαλάζια τρωκτικά.

Όπως προσφυώς αναφέρουν ενήλικοι συνεργάτες του κ. Καραμανλή: «Μαύρα χρήματα με τιμολόγια δεν γίνονται»!

Δεν τους ταιριάζει φαίνεται η απόχρωση! Γαλάζια, όμως, χρήματα με τιμολόγια μήπως… γίνονται;

Σε αυτό θα απαντήσει η ανεξάρτητη, αχειραγώγητη, και προπάντων κατάλευκη δικαιοσύνη με τον τρόπο που μόνο αυτή γνωρίζει: διά του μαύρου σκότους, το οποίο ως γνωστόν δύναται εξαιτίας της μορφής του να υπερκαλύψει το γαλάζιο και να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

Ας μην ξαναδιανοηθεί κανείς λοιπόν να μιλήσει για «μαύρα» πράγματα μέσα στην καθολική μαυρίλα του καθεστώτος (όπως περιγράφεται σε προηγούμενο σχόλιό μας).

Πού τον είδατε στο κάτω-κάτω τον «μαύρο φάκελο» της Siemens, γαλάζιος ήτανε με πράσινα ολοκληρώματα για αποτελεσματικότερο καμουφλάζ.

Αυτούς τους φτύνει πλέον ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει, μια και νοιώθουν ασφαλείς κάτω από την ομπρέλα των νταβάδων που προστατεύει, όταν δεν διαφημίζει, τον «καταλληλότερο» όμηρο που είχαν ποτέ.

Τους είναι αδύνατο να καταλάβουν ότι ο «καταλληλότερος» έχει καεί εδώ και καιρό, όταν ακολούθησε την ίδια τακτική εξευτελιστικής, προσωπικά για τον ίδιο, συγκάλυψης του σκανδάλου Μαξίμου-Ζαχόπουλου.

Το τραγικό λάθος για την ΝΔ είναι ότι, με την τακτική που ακολουθεί και με τις σπασμωδικές προπαγανδιστικές κινήσεις που κάνει, ταυτίζει το «μαύρο» με το «γαλάζιο».

Ως προς αυτό θεωρώ σοφότερη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία με περισσή τέχνη τις τελευταίες ώρες επιχειρεί να διαχωρίσει τα «μαύρα» από τα «πράσινα».

Τουλάχιστον τούτοι δείχνουν και μια διάθεση αυτοκάθαρσης. Δεν ξέρω αν είναι γνήσια ή υποκριτική, όμως ότι και να είναι αποτελεί θετική συνεισφορά στην υπόθεση της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος από την σήψη και την παρακμή.

Η συντονισμένη από την κυβέρνηση επιχείρηση να μη δημοσιοποιηθούν οι κρυφοί λογαριασμοί μέσα από τους οποίους έρρεε «μαύρο χρήμα» από τη Siemens και, παράλληλα, να μη δουν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που διατηρούσε στον περίφημο «μαύρο φάκελο» της εταιρείας και έδωσε στην δικαιοσύνη η ιδιαίτερα γραμματέας του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Μ. Χριστοφοράκου, δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας. Κάποια στιγμή όλα θα βγουν στο φως.

Μαύροι φάκελοι και μαύρα DVD κάποια ώρα θα εκτεθούν στο φως και τότε θα λάβουν μια βαθειά μπλε απόχρωση ικανή να αλλάξει το χρώμα σε πολλά πρόσωπα της εξουσίας και το «συμβολικό χρώμα» της ΝΔ για πάντα.

Ένας Λυκουρέζος δεν φέρνει την… συγκάλυψη. Δυστυχώς, για αυτούς, χρειάζονται και άλλοι!


ΥΓ. Επί της ουσίας, γνωρίζουν καλά τόσο στην ΝΔ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ, πώς το μαύρο χρήμα στο πολιτικό σύστημα αποκτά νομιμοποιημένη μορφή. Ξέρουν τους μηχανισμούς παραγωγής του και τη λογιστική κάλυψή του.

Γνωρίζουν την διαδρομή του, τα πλαστά παραστατικά και τις εταιρείες μαϊμούδες ή τις εταιρείες με τα μαϊμούδικα λογιστήρια, εντός και εκτός της χώρας, που ξεπλένουν το «μαύρο» και το μετατρέπουν σε «καθαρό γαλάζιο» ή «καθαρό πράσινο». Όλα τα γνωρίζουν και αυτοί και όλοι οι άλλοι που εμπλέκονται στο σύστημα.

Ο κόσμος ίσως να μην ξέρει ακόμη όλα τα κόλπα, αλλά αν έχει συνείδηση δεν θα επιμείνει να τα μάθει χαρτί και καλαμάρι. Δεν χρειάζεται εργαστηριακή ανάλυση η βρώμα για να πεισθούμε ότι πρέπει να την αποφεύγουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: