Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Στο φαστφουντάδικο του Καραμανλή


Του Αγίου

Κατάπληκτος δηλώνει ( στα ΝΕΑ) ο Στέφανος Μάνος από την μέθοδο συγκάλυψης της διαφθοράς που ακολουθεί ο κ. Καραμανλής.

«Παρακολουθώ με αυξανόμενο θαυμασμό τον αμείλικτο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη διαφθορά ο κ. Καραμανλής και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης», δηλώνει, ειρωνικά, ο πρώην υπουργός οικονομικών που έχασε την θεσούλα του, όταν έκανε τον δύσκολο στη Siemens και στην Intracom και στεναχώρησε προφανώς τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

«Τι θα έκανε ο ιδιοκτήτης μιας μεγάλης αλυσίδας fast food (ή μιας μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ) αν μάθαινε ότι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές του κατέθεσε στο δικαστήριο ότι επί σειρά ετών λάδωνε διευθυντές της εταιρείας του για να τον προτιμούν;» Αναρωτιέται ο libertarian ( νεοφιλελευθεριάζων) , ως συνήθως, πολιτικός. «Θα συνέχιζε να τον έχει προμηθευτή;»

Έλα ντε, τι θα έκανε κύριε Μάνο μας; Πες εσύ που ξέρεις καλύτερα.

«Δεν θα απαιτούσε από τον προμηθευτή του αποζημίωση, τουλάχιστον ίση με το ποσό του λαδώματος (που θα μπορούσε να του έχει δοθεί ως έκπτωση αντί να την ενθυλακώσουν οι υπάλληλοί του);» Αναρωτιέται ρητορικά ο πολιτικός που δεν έκρυψε ποτέ την ιδεολογική του συγκρότηση.

«Προφανώς όχι!, απαντά ο κ. Καραμανλής στα πλαίσια της αμείλικτης στάσης του απέναντι στη διαφθορά. Έμμεσα όχι λέει και ο κ. Παπανδρέου που θέλει να συσταθεί Επιτροπή που να εξετάσει πώς γινόταν το λάδωμα», υποτιμώντας στο σημείο αυτό, ο κ. Μάνος, λιγάκι τις δυνατότητες που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η Επιτροπή για να διερευνήσει σε βάθος το σκάνδαλο. Αν και δεν είναι εμπειρικά επιβεβαιωμένο από προηγούμενες περιπτώσεις ότι τελικά θα το έπραττε.

«Αν έδινε την ίδια απάντηση [με τον Καραμανλή] ο ιδιοκτήτης της υποθετικής αλυσίδας, δεν θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι ήταν και αυτός στο κόλπο; Ότι τα μοιραζόταν με τους διευθυντές του για ν΄ αποφύγει την Εφορία;» Καταλήγει απορών ο Μάνος, διαπράττοντας για άλλη μια φορά ένα τραγικό λάθος.

Στο φαστφουντάδικο του Καραμανλή ο ιδιοκτήτης και η διευθυντική ομάδα του δεν ενδιαφέρονται να αποδείξουν ότι είναι καθαροί. Το προσεγγίζουν αλλιώς το πράγμα.

Σου λέει ο «επιχειρηματίας»: αφού ρε μάγκες ψηφοφόροι και πελάτες μου δεν με κατηγορεί το υγειονομικό και η αγορανομία, που είναι θαμώνες στο μαγαζί και ξέρουν από λάδωμα, αφού δεν με «έπιασε επ’ αυτοφώρω» ο υπάλληλος μου επί της ασφαλείας του καταστήματος, για παράνομη συναλλαγή με τον προμηθευτή μου, τι το ψάχνετε;

Θα πιστέψουμε τώρα τον προμηθευτή που πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό και δεν θα δώσουμε την δουλειά στην Deutsche Telecom, η οποία μας έσωσε από τον Βγενόπουλο, ο οποίος έσωσε προηγουμένως εμάς με το αζημίωτο, ασφαλώς;

Αντί να καταλάβετε ότι ο προμηθευτής του καταστήματος, λέει ότι λέει και καταθέτει ότι καταθέτει μέσα στην αυτοκτονική κρίση που διέρχεται και να δείξετε κατανόηση και ανθρωπιά, θέλετε να του ζητήσουμε και τα ρέστα από πάνω! Να τον τιμωρήσουμε!

Είναι ευγενικό και πρέπον να εξοβελίζεις τον πιο σταθερό προμηθευτή μίζας του πολιτικού συστήματος, επειδή κάποια στιγμή τον πείραξε η υπερβολική ποσότητα παλιόλαδου και τα …ξέρασε όλα;

Όχι, κατά γενική ομολογία, ο κ. Καραμανλής έχει δίκιο και άδικο ο Μάνος.

Η σύνεση με την οποία ο πρωθυπουργός χειρίζεται και αυτό το σκάνδαλο βαθιάς σήψης του συστήματος και κυβερνητικής διαφθοράς αναδεικνύει την προσήλωση του Ανδρός στα ιδανικά του πολιτικού συστήματος!

Μίζα μέχρι τελικής πτώσεως. Διότι, η μίζα είναι η συγκολλητική ουσία του καθεστώτος. Δίχως αυτήν δεν θα υπήρχε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ. Κατά περίεργο τρόπο ούτε Βγενόπουλος, ούτε καταλληλότερος, ούτε η Siemens ως μονοπώλιο, ούτε η επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να ξεφορτωθεί τον ΟΤΕ, παραχωρώντας τον στην Siemens μέσω DT.

Θα μου πεις, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά, τότε δεν θα υπήρχες ούτε εσύ, που τα γράφεις!

Ωπ …εδώ κάνεις λάθος. Εδώ θα ήμουν και θα έγραφα μάλλον πολύ πιο σημαντικά και ίσως πιο ενδιαφέροντα πράγματα, από τούτα που μου προκαλούν διαρκώς …αηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: