Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Νοθεία στο 16 και αλητεία στο άπειρο


Του Αγίου

Αυτό το άτιμο άρθρο 16 του Συντάγματος, που επιχείρησε με κάθε τρόπο και μέσο να αναθεωρήσει ο Καραμανλής, για να προσφέρει το φιλέτο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αυτούς από τους οποίους ανέλαβε την υποχρέωση: νεόκοποι επιχειρηματίες των offshore και νταβάδες, έγινε αιτία να κάνει καραγκιοζιλίκια η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και νοθεία στη Βουλή η ηγεσία της ΝΔ.

Αυτή είναι η αλήθεια και μόνον. Το συνεργείο των ταχυδακτυλουργών βουλευτών της ΝΔ συστάθηκε για να προλάβει και να διορθώσει (!!!) τους «αδιόρθωτους» νεοδημοκράτες βουλευτές που δεν θα ψήφιζαν - και ούτε ψήφισαν τελικά - υπέρ της τροποποίησης του 16.

Ο Καραμανλής δεν άντεχε να δει «διαρροές» στο ζήτημα που ο ίδιος κατέστησε κεντρική πολιτική της κυβέρνησής του και αιτιολογική αφορμή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες – αν ενθυμήστε! Δεν άντεχε αυτή την προσωπική προσβολή!

Τη νοθεία τη σχεδίασε, εμφανώς, ο πρωθυπουργός και για αυτό παρακολουθείτε την δραματική προσπάθεια της προπαγάνδας και των φερέφωνων των νταβάδων να υποβαθμίσουν ή να διασκεδάσουν το ζήτημα.

Η πρώτη, επικοινωνιακή τους, κίνηση ήταν να στρέψουν βίαια το βλέμμα της κοινής γνώμης στην οικονομία και στην απάλειψη κάποιων κραυγαλέα «φοροφονικών» εισπρακτικών μέτρων, που ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει η κυβέρνηση.

Έτσι τους δίδαξαν αυτοί που θήτευσαν στις πρώτες τάξεις της πολιτικής επικοινωνίας, αλλά δεν αποφοίτησαν ποτέ, λόγω ηλιθιότητος: «Άμα θεσμικά σκάνδαλα σκιάζουν την διακυβέρνηση στρέψε την προσοχή του κόσμου στη τσέπη του», τους μάθανε και έτσι και αυτοί πράττουνε!

Μόνον που κάποτε ο λαός θα πρέπει να καταλάβει ότι η τσέπη του είναι τρύπια, γιατί το θεσμικό σύστημα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι κλούβιο –όπως και τα κεφάλια των περισσοτέρων ηγητόρων μας και των δελφίνων τους.

Η οικονομία, φίλοι, στον καπιταλισμό δεν είναι άσχετη με την λειτουργία του συνολικού θεσμικού συστήματος.

Άμα η διαφάνεια, η λογοδοσία και η θεσμοθετημένη ισότητα καταστρατηγούνται με λογής-λογής λαθροχειρίες και νοθείες, τότε πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσουν, ορθολογικά, επιμέρους θεσμοί που αποσκοπούν στην ρύθμιση της μακροοικονομίας και της αγοράς;

Αν ανέχεστε τους αυθαίρετους και την μαφία τους, πώς θα περισωθείτε από την αυθαιρεσία στην αγορά και το άδειασμα της τσέπης από την υψηλότερη δυσαναλογία άμεσων/έμμεσων φόρων στην Ευρωζώνη;

Πότε θα καταλάβετε - το λέω και στην αριστερά – ότι η δημοκρατία είναι ένα ενιαίο σύστημα πολιτισμού και θεσμών, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν την οικονομία;

Δεν είναι φαιδρό να προσπαθείς να μπαλώσεις τη τσέπη σου όταν σου έχουν πάρει το παντελόνι;

Α ρε παιδιά, είναι άσχημο να σας δουλεύει ακόμη και ο Ρουσόπουλος με τα αλητήρια τσιράκια του. Είναι, πώς να το πω …αντιαισθητικό και θλιβερό για τον νεοέλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: