Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Ανοιχτή επιστολή προς Νταβά

Αξιότιμοι πάτρωνες και επίδοξοι νταβάδες,

δίχως ίχνος μνησικακίας και λοιπών «φθονερών» συναισθημάτων, εξαιτίας της μαφιόζικης συμπεριφοράς σας, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή με την ελπίδα ότι δεν έχετε χάσει εντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας.

Εμείς, τα θύματα της δράσης σας, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την πραγματικά δύσκολη θέση στην οποία έχετε περιέλθει και να σας βοηθήσουμε να εξέλθετε αλώβητοι προσωπικά από την πολλαπλή κρίση, της οποίας οργανικό μέρος είστε και οι ίδιοι.

Κύριοι, το παρακάνατε! Η αμετροέπεια του χαρακτήρα σας ( και η εμφανής υποκουλτούρα που σας διακρίνει) ζημιώνει πλέον εμφανώς τα συμφέροντά σας. Στην προσπάθειά σας να χειραγωγήσετε το πολιτικό σύστημα, στο σύνολο του και να διαμορφώσετε το κατάλληλο πολιτισμικό, διοικητικό, θεσμικό και παραθεσμικό περιβάλλον για την μακροημέρευσή σας, στο καθεστώς της διαπλοκής, διαπράξατε το ολέθριο σφάλμα να αγνοήσετε βασικούς κανόνες επικοινωνίας και του σύγχρονου μάνατζμεντ.

Από τη φάση δημιουργίας τεχνιτών κρίσεων στο σύστημα περάσατε σε εκείνην, όπου εσείς οι ίδιοι μεταβληθήκατε σε στοιχείο της κρίσης. Μετατραπήκατε, δηλαδή, σε κεντρικό πυρήνα του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Από κριτές καταντήσατε κρινόμενοι! Από νταβάδες του πολιτισμού, της πολιτικής, της κοινωνίας και της οικονομίας, διολισθήσατε στο επίπεδο της …εκδιδόμενης.

Δίχως κύρος, νταβατζηλίκι δεν γίνεται και το ξέρετε καλά, μόνον που αποτύχατε, με σωρεία παιδαριωδών σφαλμάτων, να συντηρήσετε αυτόν τον ζωτικό παράγοντα για την ευδοκίμησή σας στο μέλλον. Μπλέξατε άμεσα στην «εικόνα του παιχνιδιού» της εξουσίας, πουλώντας μαγκιά και εκφοβίζοντας εκείνους τους δημόσιους παράγοντες, μέσω των οποίων πραγματώνεται η λαϊκή κυριαρχία.

Επιλέξατε λάθος στρατηγική, επενδύοντας σε καιροσκοπικές επιλογές, υποτιμώντας, προφανώς, τη κοινωνική δυναμική. Τώρα, πλέον, φοβάμαι – που λέει ο λόγος – ότι θα …σας πάρει και θα σας σηκώσει από τη λαϊκή οργή.

Ο κόσμος κατάλαβε ότι το διαπλεκόμενο δίκτυο που οργανωμένα και από κοινού αναπτύξατε, με τον έλεγχο των επικοινωνιακών διαύλων (ΜΜΕ), των κομματικών διαύλων ( ηγετικής ομάδας) και των διαύλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ( στελέχη του δημοσίου), αλλά και την πειθαναγκαστική τακτική που ακολουθήσατε εκβιάζοντας ανταγωνιστικές, με τα ιδιαίτερα συμφέροντα σας ή αυτά των συμμάχων σας, επιχειρήσεις στην αγορά, έγινε τροχοπέδη στην ανάπτυξη, τη κοινωνική πρόοδο και τον εκδημοκρατισμό.

Το ολοκληρωμένο δίκτυό σας, για το οποίο μέχρι χθες εμφανιζόσαστε υπερήφανοι, σήμερα, προκαλεί πολιτική ασφυξία και κοινωνική αγανάκτηση. Την πατήσατε, καθώς μπερδέψατε το «ολοκλήρωμα», την ολοκλήρωση, με τον ολοκληρωτισμό, επειδή σας έλειπε η σχετική παιδεία και η ανάλογη αρετή. Είστε κουτοπόνηροι, φαταούλες και μοχθηροί και έτσι ήταν αδύνατο να αναπτύξετε την ηγεμονία σας με οικονομία και σύνεση. Χαμπάρι δεν πήρατε πώς χειρίστηκαν τη δική τους παρεμβατική παρουσία στο σύστημα «συνάδελφοί» σας στη Δύση! Εσείς μείνατε προσκολλημένοι στο Βυζάντιο και τις μεθόδους του - στο περισσότερο κυνικό, θα έλεγα!

Η μόνη οδός διαφυγής που υπάρχει αυτή την ώρα για εσάς, για να μην κατακρημνιστείτε, δηλαδή μαζί με τους πελάτες σας, βρίσκεται πολύ κοντά σας, αρκεί να την επιλέξετε εγκαίρως.

Αφήστε την πολιτική στην (αν)ησυχία της και μαζευτείτε στα μαγαζιά σας, παύοντας ταυτόχρονα να εκβιάζετε μέσα από τα φερέφωνα της παραεξουσίας σας, που αποκαλείτε Κανάλια και Εφημερίδες, όσους εμφορούνται από ιδεολογία και δημοκρατικό φρόνημα.

Μαζέψτε τους αλητήριους και τα κουτσαβάκια που σκορπίσατε στα «παράθυρα των οκτώ» και ξανασκεφθείτε ότι στο τέλος την υποβάθμιση του πολιτισμού στη χώρα, στην οποία με σθένος επενδύετε ( όχι ασφαλώς στη «χώρα», αλλά αποκλειστικά στην υποβάθμισή της) , στο τέλος θα την πληρώσει και η αφεντιά σας.

Σκορπίζετε ανέμους, θα εισπράξετε θύελλες…θυμηθείτε μας!

Όσο για εμάς, που κυνηγήσατε, που αποκλείσατε, που …ξεσκίσατε, δεν θα πρέπει να έχετε καμία έγνοια. Με κάποιο τρόπο …καλό μας κάνατε! Θα έλεγα μεγάλο καλό και ότι είμαστε ευγνώμονες, αν δε σεβόμουνα τη «μνήμη» κάποιων θυμάτων του καθεστώτος σας.

Εμείς, λοιπόν, που ξεφύγαμε από την περιοχή της «προστασίας» σας, κάνουμε έκκληση στη λογική σας και όχι ασφαλώς στο ανύπαρκτο συναίσθημα σας:

Υποχωρήστε ( δεν «τολμούμε, βλέπετε, να γράψουμε «αποχωρήστε») από τη δημόσια σφαίρα, τώρα, όσο προλαβαίνετε. Αύριο θα είναι αργά. Θα περνάτε με τα «αμάξια» από τους δρόμους και θα είστε αναγκασμένοι να έχετε σε διαρκή λειτουργία τους υαλοκαθαριστήρες, για να καθαρίζετε το παρμπρίζ από τις… ροχάλες. Ήδη, σας πήρε ο κατήφορος. Γιατί να μη διατηρήσετε ένα ίχνος αξιοπρέπειας και… υψηλή τηλεθέαση; Άντε, βρε κουτά, συνέλθετε!

Εκ μέρους της ΜΚΟ: «The Da Mitsi Code»
Ο ΑΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: