Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Τα "μπουμπούκια" …ξετινάζονται


Μέχρι τώρα ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με τα "μπουμπούκια" του δημοσιογραφικο-εκδοτικού χώρου. Δεν το πράξαμε, διότι δεν θέλουμε να μπλέκουμε σε παλιοϊστορίες που δεν μας αφορούν και που τελικά διασκεδάζουν τις εντυπώσεις επί του παιγνίου της διαπλοκής.

Η σημερινή εξαίρεση αναπαραγωγής της «απόψεως» ενός γνωστού "μπουμπουκιού" του χώρου για ένα καινούργιο, φιλόδοξο ραδιοτηλεοπτικό δίδυμο, απλώς επιβεβαιώνει το κανόνα μας.
Την παρουσιάζουμε για να επισημάνουμε, για άλλη μια φορά, ότι παρά τον σκυλοκαβγά των… "μπουμπουκιών" δεν ακούγεται από το στόμα τους κανένα όνομα «νταβά». Ακόμα και τα "μπουμπούκια" ξέρουνε ότι για την ανθοφορία τους απαιτείται εχεμύθεια. Ομερτά, είναι η ορθή λέξη για να εκφράσει την περίσταση.

Δίχως άλλα δικά μας σχόλια, απολαύστε το σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, με το οποίο ο Θέμος Αναστασιάδης απαντά σε όσα ακούστηκαν από τα μικρόφωνα του REAL FM από τη Μάρα Ζαχαρέα και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την πάρτη του.
Το παρακάτω απόσπασμα αναρτήθηκε στο http://www.mediablog.gr .

«Το γνωστό «γαλάζιο» πολιτικο-εκδοτικο-δημοσιογραφικό σύστημα αμέσως μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε μέσω της συζύγου του υπουργού αλλά και του Νίκου Χατζηνικολάου να απειλεί όποιον τολμά να τους κάνει κριτική και να αποκαλύπτει τα σχέδιά τους.
Η σύζυγος του υπουργού και νεόκοπη εκδότρια με τον αέρα της εξουσίας που της προσφέρει η θέση του συζύγου της έφτασε μάλιστα στο σημείο να λέει: «Εγώ δεν πήρα προς το παρόν κρατική διαφήμιση γιατί μου την είχαν όλοι στημένη».
Βέβαια, αρνείται να απαντήσει στο πλέον απλό ερώτημα, πώς μια συνηθισμένη υπάλληλος του MEGA μπορεί να δικαιολογήσει δαπάνες εκατομμυρίων για τη δημιουργία νέων εφημερίδων την ώρα μάλιστα που εμφανίζεται… καταχρεωμένη στις τράπεζες από τις αγορές των σπιτιών σε Παλαιό Ψυχικό, Καπανδρίτι και Πάρο. Η κυρία Ζαχαρέα προανήγγελλε μάλιστα την έκδοση και νέας εφημερίδας, αλλά και σημαντικές επενδύσεις στη διαδικτυακή τηλεόραση. Οι εξαγγελίες αλλά και η επίθεση στο «ΘΕΜΑ» έγιναν από το μικρόφωνο που της πρόσφερε ο έτερος νεόκοπος επιχειρηματίας των ΜΜΕ και φιλόδοξος εκδότης κ. Νίκος Χατζηνικολάου.
Ο άλλοτε θανάσιμος εχθρός του Θοδωρή Ρουσόπουλου, μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας, προσκολλήθηκε στη γραμμή Ζαχαρέα απειλώντας και αυτός με αγωγές και μηνύσεις και επιτέθηκε στο «Πρώτο Θέμα» επειδή αποκάλυψε τη στενή σχέση και συνεργασία του με το ζεύγος Ρουσόπουλου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες το φιλόδοξο αυτό «γαλάζιο» παρασύστημα εξουσίας, το οποίο, όπως λένε στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθοδηγείται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον Νίκο Χατζηνικολάου και έχει υπό τον έλεγχό του τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικές συχνότητες, εφημερίδες, περιθωριακά κανάλια αλλά και εκβιαστικά blogs, θα εντείνει τη δράση του. Και αυτό γιατί, όπως εκτιμάται, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και το σύστημα… Χατζηθοδωρή φιλοδοξεί να αποτελέσει το νέο εκδοτικό κατεστημένο που θα κυριαρχήσει την επόμενη δεκαετία στη χώρα».

Είδατε τι μαθαίνει κανείς, έστω και αν δεν λέγονται τα …Βαρδιά Ονόματα για να μην μπει πιπέρι στη γλώσσα των κακών παιδιών!

Ο ΑΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: