Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2008

Και ύστερα ήρθαν οι …μέλισσες!

Του Αγίου

Πάντα άρεσε στους νταβάδες ο αφορισμός του θείου Καραμανλή: « η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Τόσο πολύ χώνεψαν αυτό το στερεότυπο πού αποφάσισαν να το αναπαράγουν και να το κάνουν σήμα κατατεθέν της παρέμβασης τους.

Μάθαμε, λοιπόν, από τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ότι οι Έλληνες παλάβωσαν εντελώς και ότι, παρότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, καθώς μόλις το 28% δηλώνει την πρόθεσή του να ξαναψηφίσει την ΝΔ (τηλεφωνική έρευνα ΜRB), δεν θέλουν εκλογές.

Και επειδή η τρέλα δεν πάει στα βουνά…πάει Μαξίμου. Έτσι το 62,5% των πολιτών, στο ρόλο πρωθυπουργού φυσικά, τάσσεται υπέρ ενός ανασχηματισμού, την ίδια στιγμή που το 63% δεν θέλει ούτε να ακούσει για εκλογές.

Όλα αυτά ενώ τα κόμματα που άμεσα ή έμμεσα εκφράζουν την άποψη ότι μόνον οι εκλογές μπορούν να δώσουν λύση, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνουν: το ΠΑΣΟΚ 26,1%, το ΚΚΕ 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,9%, ο ΛΑΟΣ 5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%. Δηλαδή, οι πολίτες που υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας λέει η MRB και η εφημερίδα της κας Αγγελοπούλου, δεν συμφωνούν σε πολύ μεγάλο βαθμό με τις ηγεσίες των κομμάτων τους, αλλά αντίθετα επιθυμούν ο κ. Καραμανλής να συνεχίσει το έργο του.

Εκτός από μαζόχες είναι και απολύτως υπερβατικοί οι Έλληνες, καθώς περίπου 11% παραπάνω από τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον Καραμανλή και τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, φέρεται να επιθυμεί την συνέχιση της διακυβέρνησης του, παρά τα σκληρά μέτρα που έλαβε, όλα μαζί, την πρώτη χρονιά της ανανεωμένης θητείας του.

Τώρα, αν απαντήσει κανείς, γιατί ενώ εμφανίζεται να αυξάνεται ποσοστιαία ο αριθμός των ικανοποιημένων πολιτών από την πολιτική Καραμανλή, μειώνεται δραματικά το ποσοστό στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ και πού κολλάει ο …ανασχηματισμός, θα μπορεί να απαντήσει και στο ερώτημα τι έγινε με τις μέλισσες, που ήρθαν…ύστερα!

Οι νταβάδες παλάβωσαν και αποφάσισαν να μας τρελάνουν. Κάνουν με τον Καραμανλή τα ίδια και χειρότερα από αυτά που διέπρατταν για να στηρίξουν τον Σημίτη. Εμφανίζουν μαγικές εικόνες του καταλληλότερου και τον πιέζουν με την τακτική «καρότο και μαστίγιο» για να ακολουθεί τις επιταγές τους.

Όταν τον βλέπουν να μη μπορεί να σταθεί πολιτικά στα πόδια του προτάσσουν συντονισμένα την ανάγκη ανασχηματισμού για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και να φρεσκαριστεί η εικόνα του καταλληλότερου. Αυτό επικοινωνιακά, καθώς υπάρχει και πολιτική ουσία σε τούτη την επιχείρηση: Καθαρίζουν με κάποιους πελάτες τους υπουργούς που συγκυριακά δεν έδειξαν προθυμία και τον αρμόζοντα σεβασμό στα νταβατζηλίκια τους, ή με κάποιους που πήραν θάρρος και νόμισαν ότι μπορούν να κάνουν παιχνίδι ερήμην τους. Αυτούς να τους αλλάξει αμέσως ο καταλληλότερος, έπαιξαν με τους νταβάδες και ασφαλώς έχασαν…ανασχηματισμός τώρα, για να μην πάρουν αέρα και οι υπόλοιποι.

Άλλωστε, αυτό θέλει και ο λαός. Την ίδια πολιτική εξουσία, τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά διαφορετικούς υπουργούς με ήθος, σεμνότητα και ταπεινότητα!!

Άρα, το ζήτημα στο φρενοκομείο μας, κατά τον νταβά, δεν είναι πολιτικό, ούτε καν πολιτικής ηθικής, είναι αποκλειστικά υπόθεση σεμνότητας και ταπεινότητας …προς τον νταβά ασφαλώς!

Βλέπετε λοιπόν πώς συνδέονται «σεμνοταπεινότητα», ανασχηματισμός και …μέλισσες. Διότι, φίλοι, όποιος γλύψει το μέλι εθίζεται σ’ αυτό και για να συνεχίσει να το γεύεται πληρώνει ακόμη και δημοσκοπήσεις που τείνουν να φέρουν στον ίσιο δρόμο το μελίσσι και την καταλληλότερη βασίλισσα του.


Υ.Γ. Επειδή σήμερα κουράστηκα και καθώς έχουμε κι άλλες εργασίες, λαμβάνω άδεια από την σημαία των Βloopers για 45 ημέρες. Εύχομαι να μη γίνει καμιά κοσμοχαλασιά και … επανέλθω. Γεια και χαρά σ’ όλους και καλή έμπνευση στους Βloopers που θα σας κρατήσουν «ξύπνιους» !

Δεν υπάρχουν σχόλια: