Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2008

Το άλλο με τον Βλάχο… το ξέρεις;

Του Αγίου

Ιστορία μοιάζει να γράφει η ερώτηση του Γιώργου Βλάχου στον πρωθυπουργό για «πολιτικό χαρακίρι».

Με ένα στόμα, μια φωνή, ο εσμός της παραπληροφόρησης και οι άνθρωποι των νταβάδων ενθουσιάστηκαν από την τόλμη και την ευθύτητα του φίλου μου Γιώργου, να θέσει στον πρωθυπουργό το κρίσιμο ερώτημα που θα τον εμφάνιζε να επικαιροποιεί το σύνθημα της σεμνότητας και ταπεινότητας, με τον εξοβελισμό από την κυβέρνηση αυτών που από το δυαράκι βρέθηκαν με βίλες, πισίνες και κότερα.

Ο Καραμανλής δεν σήκωσε το γάντι, κατάπιε την προσβολή και ο φίλος μου ο Γιώργος έκανε ένα ρούμπο στην καριέρα του. Τελικά, ο Καραμανλής, εκτός από το γάντι του Γιώργου Βλάχου, αρνήθηκε να πιάσει και το χέρι σωτηρίας που απλώνουν οι νταβάδες.

Στο σημείο αυτό οι ανυποψίαστοι πολίτες μπερδεύτηκαν. Σε λίγο δεν θα ξέρει κανείς ποιος παίζει με την διαπλοκή και ποιος όχι. Είναι, βλέπετε, κι αυτό στο παιχνίδι της παραπληροφόρησης: να προκληθεί σύγχυση και να μην γνωρίζουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες τα κίνητρα του μηχανισμού των νταβάδων.

Ο Καραμανλής, που επί πέντε χρόνια πιστά ακολούθησε τις επιταγές του καθεστώτος διαπλοκής και πατρωνίας στη χώρα, τώρα για πρώτη φορά τους κάνει… νερά. Όχι βέβαια διότι αρνήθηκε να εφαρμόσει πολιτικές που ευνοούν τα συμφέροντά τους, αλλά απλώς και μόνον διότι δεν δέχθηκε να εμφανιστεί στην κοινή γνώμη ως υποχείριό τους.

Οι νταβάδες εκφράζοντας την κοινή γνώμη που οι ίδιοι διαμορφώνουν από κοινού, απαίτησαν από τον Καραμανλή ανασχηματισμό για να συνεχίσουν να τον στηρίζουν. Αντί γι’ αυτό ο Καραμανλής απειλεί με άμεση προσφυγή στις κάλπες από το τέλος αυτού του μήνα και μετά, στον χρόνο και με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί. Είναι η πρώτη φορά που ο Καραμανλής τσαμπουκαλεύεται με την διαπλοκή, για ένα ήσσονος, φυσικά, ζήτημα και για μια υπόθεση που εν τέλει δεν αφορά τον ελληνικό λαό.

Δεν φαντάζομαι να θεωρεί κανείς σοβαρός άνθρωπος, εάν δεν μισθοδοτείται από κάποιον νταβά, ότι θα άλλαζε η διακυβέρνηση της ΝΔ αν ανασχηματιζόταν το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Καραμανλής κάηκε, πλέον, ως το καταλληλότερο χαρτί της διαπλοκής και αυτό είναι η είδηση της ημέρας.

Η διαπλοκή δήλωσε πρόθυμη να βάλει τον Καραμανλή στον αναπνευστήρα και να του δώσει για ένα μικρό ακόμη διάστημα το φιλί της ζωής, μέχρις ότου προλάβει να ρυθμίσει το πολιτικό σύστημα σύμφωνα με τα συμφέροντά της, αρκεί αυτός να έπραττε ετούτο που απαιτείτο για να διατηρηθεί στη ζωή. Ο ίδιος σήμερα είπε στο φίλο μου τον Γιώργο, για να τ’ ακούσουν και όλοι οι άλλοι: το άλλο με τον Βλάχο… το ξέρεις;

Κάπως έτσι αυτή η συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη του Καραμανλή, θα εξελιχθεί σε ανέκδοτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: