Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Η Αταξία, η Αταραξία και η Αναισθησία

Του Αγίου

Η κυβέρνηση-Καραμανλή χαρακτηρίζεται από ποιότητα τρία άλφα (ΑΑΑ), ήτοι:

Αταξία στην Δημοκρατία, που προκαλεί νοθεία στο πολίτευμα, στην οικονομία και ασφαλώς στον πολιτικό πολιτισμό - ακόμη και σε επιμέρους κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Αταραξία στο καθεστώς των νταβάδων, που παρακολουθούν καθημερινά τον όμηρο πρωθυπουργό να τους παραχωρεί ολοένα και μεγαλύτερο μέρος εξουσίας.

Αναισθησία στην μορφή διακυβέρνησης, με τα απανωτά σκάνδαλα να μην είναι ικανά να προκαλέσουν έστω και στιγμιαία συναίσθηση της χυδαιότητας που αναπαράγεται ως ενδημικό πολιτικό φαινόμενο από την ηγεσία της ΝΔ.

Ειλικρινά, αισθανόμαστε πλέον, οι λέξεις να μην έχουν κανένα νόημα στον τόπο μας και αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί σε μία κοινωνία.

Ο συντάκτης αυτών των γραμμών καθημερινά χάνει το κουράγιο του στην προσπάθεια απομυθοποίησης του καθεστώτος, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η αλήτικη πολιτική παρουσία ενός εσμού τυχοδιωκτών μόλυνε μεγάλο τμήμα του κοινωνικού σώματος.

Πείτε μου πώς να συνεχίσω, μετά από δηλώσεις του τύπου: «δεν άλλαζα ψηφοδέλτια, άλλαζα άσχετα χαρτιά», « δεν διαπίστωσα νοθεία , αλλά, απλώς, αταξία κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος». «Αναγνωρίζω ότι υπήρξε μια ακαταστασία και μια, ας πούμε, σύγχυση στο πάρε-δώσε... η οποία καλό θα ήταν να μην υπήρχε». «Όταν μια διαδικασία είναι αδιάβλητη, το αν ο κ. Αγοραστός έβαλε ένα χαρτί στην τσέπη του ή ένα σημείωμα ή οτιδήποτε άλλο, αυτό έχει μηδενική αξία για τη διαδικασία...». «Εάν σας κατηγορήσουν ότι είστε κλέφτρα θα βγει ολόκληρη η οικογένειά σας να το διαψεύσει;» - Έλα ντε!

Κόλαση! Με έναν μικρότατο άνθρωπο που παρουσιάζεται σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι κρυμμένος για άλλη μια φορά στο καταφύγιο, που έχουν κατασκευάσει για αυτόν οι νταβάδες, με τα λεφτά των ελλήνων φυσικά, περιμένοντας να περάσει η καταιγίδα του νέου σκανδάλου, ώστε να βγει ατσαλάκωτος από το κρησφύγετο.

Ε, όχι, αυτό δεν είναι η εικόνα κάποιας πολιτικής, είναι η δραματική εικόνα του τέλους της πολιτικής και φοβάμαι σε λίγο του τέλους της ασθενικής δημοκρατίας στη χώρα μας.

Το ζήτημα είναι σοβαρό, αλλά πώς να το καταλάβει ο κόσμος εγκλωβισμένος στην υποκουλτούρα των νταβάδων και των αχυρανθρώπων τους, οι οποίοι για να προστατέψουν τον σύγχρονο «καταλληλότερο» του συστήματός τους, επιδίδονται στην τακτική «καρότο και μαστίγιο» με τα φορολογικά τερτίπια Αλογοσκούφη.

Αυτή η κυβέρνηση αποτελείται, λοιπόν, σύμφωνα με τους πάτρωνές της, από προβληματικούς Υπουργούς, αλλά από έναν απίθανο Πρωθυπουργό που διακρίνεται από αταξία, αταραξία και αναισθησία. Ο τέλειος συνδυασμός, δηλαδή, για την διαιώνιση της εξουσίας του καθεστώτος των νταβάδων.

Γεια και χαρά …για όσο καιρό, ακόμη, αντέχω να περιγράφω αυτή την εμετική κατάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: