Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Θα ξαναγράψω…

Θα ξαναγράψω όταν βρω και άλλους «καπουτσίνους».

Είδος υπό προστασία και όχι υπό απηνή διωγμό, θα έπρεπε να είναι οι «καπουτσίνοι» στην Ελλάδα.

Αυτοί οι έρμοι και μόνοι, μοναχοί του τά(ρα)γματος της ελευθερίας, διασκορπισμένοι στις τέσσερεις άκρες του κόσμου, δεν βρίσκουν πλέον ικανό αριθμό συντρόφων στην Ελλάδα για να πολλαπλασιαστούν.

Έμειναν λίγοι και ελάχιστοι να μονολογούν δίχως να ακούγονται…
Οι μάζες στη χώρα δεν θα δώσουν ποτέ σημασία στην είδηση:

«Ακόμα και οι πίθηκοι βρίσκουν ικανοποίηση στο να προσφέρουν ευχαρίστηση. Πείραμα σε καπουτσίνους έδειξε ότι τα ζώα προτιμούσαν να κερνάνε φαγητό και σε φιλικά τους άτομα παρά να τρώνε μόνα τους...
Φαίνονται να νοιάζονται για την ευημερία όσων γνωρίζουν» σχολίασε ο Φρανς ντε Βάαλ, επικεφαλής των ερευνητών στο κέντρο πρωτευόντων θηλαστικών του Πανεπιστημίου Έμορι στην Ατλάντα».

Ναι, ακόμη και οι πίθηκοι… αλλά ποτέ τα πιθηκοειδή που ενσταβλίζονται στη χώρα της ρεμούλας και της διαπλοκής.

«Πιστεύουμε ότι η αλτρουιστική συμπεριφορά βασίζεται στην ικανότητα συναισθηματικής ταύτισης», γράφουν οι ερευνητές στο Proceedings of the National Academy of Sciences»,

Ε, αυτήν ακριβώς την ικανότητα χάσαμε με ασύλληπτη ταχύτητα στην χώρα μας.

Δεν φταίνε οι αμερικανοί γι’ αυτό, ούτε οι ρώσοι. Αδίκως ενοχοποιούνται οι τούρκοι και οι «ακατονόμαστοι», οι βόρειοι, το ΝΑΤΟ και η ΕΟΚ …άλλος φταίει, άλλοι φταίνε, αλλά πια φταις εσύ και μόνον εσύ που δεν γουστάρεις καπουτσίνους και παρόμοια, αλλά μόνον καπουτσίνο και φραπέδες μπροστά στην TV.

Θα λύσω την σιωπή μου όταν ο επόμενος «καπουτσίνος» πέσει στα δίχτυα της μαφίας των λαθροκυνηγών που λυμαίνεται τον δημόσιο χώρο στην Ελλάδα.

Ο ΑΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: