Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Οι βασιλικότεροι του βασιλέως


Του Αγίου

Μην πάει ο νους σας στον…κοκό, ο τίτλος δεν παραπέμπει σε αυτόν.
Υπαινίσσεται ένα σοβαρό ζήτημα και όχι μια γραφική κατάσταση.

Σύσσωμος ο ελληνικός τύπος, που στηρίζει τη ΝΔ– με εξαίρεση, την Καθημερινή - ή/και ερωτοτροπεί με τον εθνικοσοσιαλισμό, επέδειξε ένα ελεεινό πρόσωπο, αυτές τις μέρες, υποστηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα τον ολοκληρωτικό πόλεμο-αστραπή, που διεξήγαγε η Ρωσία στη Γεωργία.

Η αρκούδα του έλληνα δεξιού φαίνεται να ξύπνησε μέσα του και αποφάσισε να εκφράσει τον θαυμασμό της για μια πολεμική κρεατομηχανή, η οποία, όταν πάρει εμπρός λειτουργεί με τους ίδιους αιμοσταγείς κανόνες - μπορεί και χειρότερα - που χαρακτηρίζουν την «απέναντι», η οποία αυτοδιαφημίζεται σαν το εξάρτημα που σκορπά «σοκ και δέος».

Με ωραία πολιτισμικά πρότυπα φαίνεται να μεγαλώνουν οι συντηρητικοί πολίτες και όχι αποκλειστικά αυτοί, στη χώρα!

« Αφού η τρελή γεωργιανή ηγεσία, με εκείνο τον περίεργο τον Μιχαήλ Σαακασβίλι, τόλμησε να κουνηθεί στη λευκή άρκτο, καλά να πάθουν οι Γεωργιανοί», λένε οι άφρονες, οι οποίοι δεν μπορώ να πιστέψω ότι καταλαβαίνουν τι αρχές ακριβώς πρεσβεύουν.

Αντί να καταδικάσουν στη συνείδησή τους και τις δύο πλευρές που έριχναν τις βόμβες αδιακρίτως στα κεφάλια των ανθρώπων που έτυχε να ζουν, όχι απλώς στην ευρύτερη περιοχή των συγκρούσεων, αλλά ακόμη παραπέρα, σε ότι αφορά τους Ρώσους, σπεύδουν να πάρουν θέση υπέρ της θυμωμένης άρκτου.

Έχει παιδάκια, η κακομοίρα, από τον καιρό της σοβιετικής κατοχής που πρέπει να προστατέψει με κάθε μέσο. Άλλωστε, αν δεν έπραττε έτσι, τι αρκούδα θα ήτανε και τι μητέρα, σκέφτονται, μάλλον, οι άφρονες!

Οι ίδιοι, όμως, οι Ρώσοι πολίτες εμφανίζονται πιο σώφρονες από τους Έλληνες εραστές της ομόθρησκης άρκτου.
Σύμφωνα με έρευνα του οίκου VTsIOM, το διάστημα των συγκρούσεων, σε 46 ρωσικές περιφέρειες, το 54% του δείγματος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κύρια ευθύνη για τη σύγκρουση βαρύνει την κυβέρνηση της Γεωργίας, ενώ το 22% ότι η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ. Μάλιστα, το 12% έκριναν ότι η Ρωσία, η Νότια Οσετία και η Γεωργία είναι εξ ίσου υπεύθυνες για το ξέσπασμα της σύρραξης.

Σημειώστε ότι το 83% όσων ερωτήθηκαν χαρακτήρισαν τη σύγκρουση ολοκληρωτικό πόλεμο και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την αχαλίνωτη βία που ασκήθηκε. Παρότι, μάλιστα, το 57% των ερωτηθέντων εγκρίνει τη ρωσική επέμβαση και τη χαρακτηρίζει αναγκαία, πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσουν όλες ανεξαιρέτως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή και να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Σαν να (μου) φαίνεται, λοιπόν, ότι η αυτοκρατορική πολιτική Πούτιν έχει πιο φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα του Καραμανλή, απ’ ότι στην ίδια τη Ρωσία!
Σαν να (μου) φαίνεται ότι εκεί πάνω οι πολίτες σέβονται περισσότερο το αίμα που χύνεται, για να ικανοποιήσει ηγετικούς αμοραλισμούς.
Σαν να (μου) φαίνεται ότι στην πατρίδα μας οι βασιλικότεροι του βασιλέως-Πούτιν ξεσάλωσαν για τα καλά, δίχως να αντιλαμβάνονται οι ανόητοι τι υποστηρίζουν σε σχέση με τα δικά μας συμφέροντα…και σταματώ εδώ, δεν πάω, συνειδητά, μακρύτερα.

Αν κάποιοι οπαδοί του Καραμανλή και του Καρατζαφέρη επιθυμούν την επανίδρυση του Ρωσικού Κόμματος στην Ελλάδα, ας προχωρήσουν στη σύστασή του διαλύοντας τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ας μαζευτούν όμως όταν εκφράζουν τα συναισθήματά τους πάνω στο πεδίο των χιλιάδων νεκρών και της απέραντης δυστυχίας, που άφησε πίσω του ο πόλεμος στη Γεωργία, μόλις σε πέντε ημέρες. Είναι ντροπή!

Η γενική συμπεριφορά ενός μέρους ( ευτυχώς!) της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα και των ακροδεξιών λαϊκιστών φανερώνει την αδυναμία τους να στοχαστούν πολιτικά. Με το ίδιο πάθος που κάποτε υποστήριζαν, άκριτα, την βάρβαρη αμερικανική πολιτική, συνεχίζουν και σήμερα να φανατίζονται με την επίδειξη δύναμης του καθεστώτος της Μόσχας.

Είναι προφανές ότι δεν αντέχουν δίχως νταβάδες, ξένους και ντόπιους. Είναι εμφανές ότι οι τάσεις εξάρτησης στις μεγάλες δυνάμεις που χαρακτηρίζουν την κοσμοαντίληψή τους, (τους) οδηγούν ακόμη και στη νομιμοποίηση των πολεμικών εγκλημάτων.

Εδώ, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πολιτισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: