Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Το σχόλιο που …πόνεσε


Του Αγίου

Σε αυτό το blog, όσοι συμμετέχουμε χαρακτηριζόμαστε από εντιμότητα, με την κλασσική έννοια του όρου.
Σχολιάζουμε την επικαιρότητα και την εξουσία σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας και μόνον, δίχως συνειδησιακές εκπτώσεις και πολιτικαντισμούς.
Κάπου-κάπου (περι)γράφουμε και τις ανησυχίες μας ή εκφράζουμε τον θυμό μας για συμβάντα ή πρόσωπα που μας… κάθονται στο λαιμό.
Άλλοτε πάλι, αφήνουμε το (δημιουργικό) χιούμορ να σχολιάσει τα απίθανα και τους απίθανους, τους δήθεν και τους ντερμπεντέρηδες του καθεστώτος.
Καμιά φορά τυχαίνει να παρέχουμε και χρήσιμες πληροφορίες προς τους ναυτιλλόμενους και τους ενσυνειδήτως επιβαίνοντες στο σκάφος Ελλάς.

Όλα αυτά δίχως υστεροβουλία. Αυτά πιστεύουμε, έτσι μας έρχεται, κατ΄ αυτό τον τρόπο τα προσεγγίζουμε και είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την κριτική όσων αποτελούν τη συντροφιά μας. Όσοι μας τιμούν με τις παρατηρήσεις τους, με κάθε τρόπο και μέσο, προφανώς, συμβάλλουν να γίνουμε «ωριμότεροι» και προσεχτικότεροι.
Κάποιοι, βέβαια, προτιμούν να μας αντιμετωπίζουν υβριστικά και ανέντιμα, ενώ μερικές φορές ορισμένοι δεν διστάζουν να απειλούν.

Το τελευταίο κρούσμα απροκάλυπτα απειλητικής συμπεριφοράς - το μοναδικό σε ότι αφορά τον συντάκτη αυτών των γραμμών και μάλιστα δια τηλεφώνου – εκδηλώθηκε από κάποιον που ενοχλήθηκε από την ανάρτηση μας "Το αυγό του φιδιού".

Το γεγονός με προβλημάτισε ιδιαίτερα, καθώς ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα υπάρξει αποδεκτής μιας τόσο έντονης αντίδρασης, για κάποιο σχόλιο μου σε αυτό το blog.
Πέραν αυτού, το συγκεκριμένο άρθρο δεν περιείχε κάτι ιδιαίτερο το οποίο θα μπορούσε να ερεθίσει προσωπικά κανέναν. Φαίνεται, όμως, ότι έκανα λάθος!

Το συμπέρασμα είναι ότι απόψεις που σχολιάζουν το φαινόμενο της διαπλοκής σε συνάρτηση με το χυδαίο πολιτισμικό πρότυπο που καλλιεργεί μια μικρή ομάδα «επιχειρηματιών» και αχυρανθρώπων τους, κυρίως στην Τηλεόραση, αλλά με την στήριξη ενός ευρύτερου κυκλώματος από παραδοσιακά ΜΜΕ, ιστοσελίδες και τελευταία, ακόμη και δημοφιλή ιστολόγια, προκαλούν την μήνιν της καθεστωτικής μαφίας.

Ωραία, τώρα που μας δώσατε να καταλάβουμε τί και πού σας πονάει περισσότερο, θα συνεχίσουμε επικεντρώνοντας ειδικότερα την κριτική μας σε αυτό το σημείο.

Είναι αφελές να επιχειρείτε να μας εκφοβίσετε, διότι… (δεν συνεχίζω σεβόμενος τους φίλους μας).
Από δω και στο εξής όταν στρέφουμε τα βέλη μας στη διαπλοκή θα είμαστε πολύ πιο συγκεκριμένοι όταν αναφερόμαστε στο καθεστώς και τους νταβάδες του. Την περιστασιολογία με τα «ζωντανά» παραδείγματα της δράσης του μαφιόζικου μηχανισμού που αποτελεί την
guard of honour του συστήματος, μέχρι τώρα την αποφύγαμε, καθώς δεν ταίριαζε, μάλλον, στην ιδιοσυγκρασία μας. Νομίζω, όμως, ότι και σε αυτό κάναμε λάθος. Αφού το θέλετε, από δω και πέρα θα ακούτε τα «πράγματα» με το όνομα κάθε συγκεκριμένου νταβά ή αχυρανθρώπου του, που εμπλέκεται σε φαινόμενα διαπλοκής ή κάλυψης της κυβερνητικής αβελτηρίας μέσω του προπαγανδιστικού μηχανισμού. Δίκαια πράγματα, διότι ήρθε η ώρα αυτό που δεν τολμούν τόσα χρόνια να κάνουν οι πολιτικοί και τα κόμματα να το πράξουν οι πολίτες.

Η καλλιέργεια του πολιτισμού σε αυτή τη χώρα είναι η μέγιστη υποχρέωση του κάθε προοδευτικού πολίτη. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αλητήριους καταπατητές των συχνοτήτων με την εγγύηση των κυβερνήσεων της διαπλοκής, να καταστήσουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, χωματερή των σκουπιδιών τους.

Ήρθε η ώρα της απομυθοποίησης αυτών των κρατικοδίαιτων «τζακιών», που προβάλλονται ως ευεργέτες, φιλάνθρωποι, καλλιεργημένοι, φιλόμουσοι, φίλαθλοι, φιλεύσπλαχνοι, φιλόζωοι και φιλοπάτριδες από τους διαύλους της διαπλοκής που στήσανε, όπως πάντα, με δικά μας «έξοδα».

Η επιχείρηση κάθαρσης στον δημόσιο βίο δεν μπορεί να αφήσει ανέγγιχτα τα «λύματα» της δήθεν ενημέρωσης και δήθεν ψυχαγωγίας, που πλημμυρίζουν καθημερινά τα κανάλια της διαπλοκής και ξεχειλίζουν από τα παράθυρα των οκτώ, βρωμίζοντας τις συνειδήσεις και προσβάλλοντας την αισθητική όσων τους παρακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: