Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Κλινατ’ επί δεξιά !


Του Αγίου


Το σύνθημα δόθηκε από σύσσωμο τον Τύπο της διαπλοκής και όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Ελλάδα, τα οποία ελέγχονται από αυτήν: «Κλίνατ’ επί δεξιά!»

Τέρμα οι αναζητήσεις περί συγκλύσεων σε ριζοσπαστικό πολιτικό περιβάλλον. Κομμένα τα σενάρια περί κεντροαριστεράς. Τώρα, ήρθε η ώρα το ώριμο ΠΑΣΟΚ, να συναντηθεί με τον ώριμο Καραμανλή και να συγκυβερνήσουν τον ώριμο λαό, που με τη στάση του έβαλε βέτο στην ανωριμότητα της αριστεράς!

Αυτό είναι το μήνυμα που συνέχει την διαλεκτική όλων των σχετικών δημοσιευμάτων στον «συντηρητικό» και στον «προοδευτικό» Τύπο, χωρίς καμία σημαντική εξαίρεση.

Καταρχήν, οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες του Τύπου φρόντισαν να καταστήσουν ήρωα στις συνειδήσεις των πολιτών τον πρωθυπουργό και να ανακαλύψουν ταλέντα και μυθικές ικανότητες που έκρυβε βαθειά μέσα του, επί τόσα χρόνια, αυτός ο μοναδικός ηγέτης και τα οποία εκδήλωσε την κατάλληλη στιγμή, όλα μαζί, και έσωσε την πατρίδα από …εδώ η ανάλυση των αχυράνθρωπων της διαπλοκής κολλάει, αλλά ξεκολλάει εύκολα με έναν… Μπους!

Κατά δεύτερο λόγο, προβάλλεται ιδιαίτερα η υπεύθυνη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά και τα κοινωνικά, καθώς από τη μια στήριξε απόλυτα τον πρωθυπουργό στο δύσκολο και δυσβάσταχτο έργο να διολισθήσει μέχρις αηδίας στο «σκοπιανό», και να προβάλει επιτυχώς ως αντιστάθμισμα την αναβολή πρόσκλησης της ενταγμένης ήδη στο ΝΑΤΟ, ΠΓΔΜ, και από την άλλη, να κόψει τον βήχα στον Αλαβάνο, σύρ(ρ)ιζα, με την «πρόταση μομφής».

Διότι, αγαπητοί μας φίλοι, « Ριζοσπαστισμός και προοδευτική πρόταση δεν είναι να συναγωνίζεσαι σε υψηλούς τόνους και σε ακτιβισμό τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά να πείθεις ότι είσαι έτοιμος, με υπευθυνότητα, διορθώνοντας τα λάθη του χθες, με αξιόπιστες και συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, να βάλεις σε θετική κίνηση όλη τη χώρα», όπως με παρρησία τόνισε (με περισπωμένη) ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το καταλάβατε επιτέλους! Ριζοσπαστισμός είναι κάτι σαν ρεκτιφιέ του συστήματος όταν χτυπάει μπιέλα. Περί αυτού πρόκειται!

Αν δεν το καταλάβατε ακόμη, είναι βέβαιο ότι θα το εννοήσετε καλά σε λίγο. Δώστε λίγο χρόνο στην διαπλεκόμενη προπαγάνδα να κάνει την δουλειά της!
Θέλει λίγο αέρα ακόμη, ώστε να ενισχύσει αποτελεσματικά τον πελατειακό δικομματισμό. Δεν γίνονται όλα από τη μια μέρα στην άλλη.

Αφού, ταρακούνησαν τον Γιώργο με την επίκληση του επερχόμενου τσουναμιού, Αλέξης Τσίπρας, τώρα ήρθε η ώρα να σαλπίσουν για επιστροφή στην δικομματική κύτη, συγχαίροντας μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την συμμόρφωση του στα αυτονόητα (!) της διαπλοκής.

Άλλωστε, δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε διεξοδικά επ’ αυτού, την τάση δείχνουν οι τηλεφωνικές και πάντα σωστά σταθμισμένες ( ως προς το συμφέρον του πελάτη) δημοσκοπήσεις.

Ο κόσμος σταμάτησε να κάνει πλάκα στο πολιτικό σύστημα και δεν επιζητεί την ανατροπή του. Ήταν, να , λίγο πικραμένος με την επιπολαιότητα που εκδήλωσε το καθεστώς σε κάποια ζητηματάκια, αλλά τώρα που ωρίμασε, όπως, άλλωστε, ομολογούν και επισημαίνουν οι εκφραστές της κοινής γνώμης, no problem!

Η παρεξήγηση μεταξύ λαού και πολιτικού συστήματος λύθηκε. Η κοινωνία θα ασκήσει το δικό της βέτο στις δυνάμεις εκείνες που υπονομεύουν την συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στο πλαίσιο ενός πνεύματος ενότητας, αγνότητας, και συναίνεσης στα εθνικά ζητήματα της παιδείας, της υγείας, του βετο, του νέτο στο όνομα, και της αναθεώρησης του προϋπολογισμού!

Το point zero του δικομματισμού ανευρέθηκε και τώρα απλώς ανιχνεύονται οι γύρω περιοχές για τυχούσες αντιδράσεις.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξαφνικά ωρίμασαν και συναντήθηκαν στο σημείο ακριβώς όπου η διαπλεκόμενη προπαγάνδα συναρτά το δικό της συμφέρον με το εθνικό.

Εκεί ακριβώς διαμορφώνεται και η κεντροδεξιά συναίνεση που μάλλον πάει για Μεγάλο Συνασπισμό.

Άνοιξε Dora, σου χτυπάνε την πόρτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: