Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Μη μιλάς…κινδυνεύει η Ελλάς!


Του Αγίου

«Μη ρωτάς, μη μιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς», είναι το καραμανλικό δόγμα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.

Όσοι ασκούν κριτική στην ανικανότητα παραγωγής σοβαρής και αξιόπιστης πολιτικής από την κυβέρνηση-Καραμανλή δέχονται, σε μόνιμη βάση, τα πυρά του προπαγανδιστικού μηχανισμού της, χαρακτηριζόμενοι ως προδότες και υπηρέτες σκοτεινών δυνάμεων.

Όποιος Έλληνας δεν έχει εσωτερικεύσει και δεν αναπαράγει την κουλτούρα της απατεωνιάς, του δικολαβισμού, της ανευθυνότητας και της συνωμοσίας που διέπει την πολιτεία αυτής της κυβέρνησης, θεωρείται άτομο με ελαττωματικό εθνικό γονίδιο.

Θα μου πεις, ίσως, οι προηγούμενοι δεν χαρακτηρίζονταν από αυτή την κουλτούρα;
Δεν λέω το αντίθετο, μόνο που τούτοι το παράκαναν.

Οι προηγούμενοι έβλεπαν τον δάκτυλο της δεξιάς να αποκαλύπτει διεθνώς τα ανομήματα τους, αυτοί εδώ όμως, εκτός από τον πασοκικό παράμεσο, βλέπουν και όλων των άλλων ειδών τα αντεθνικώς δρώντα φαντάσματα να υπονομεύουν το πατριωτικό τους έργο!

Διότι, πώς να το κάνουμε, είναι πατριωτισμός να καταγγέλλεις τους προηγούμενους ως παραχαράκτες των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά προδοσία και συνωμοσία εναντίων της πατρίδας όταν εσύ συλλαμβάνεσαι από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρουσιάζεις «τεχνικές αστοχίες» στο μαγείρεμα των οικονομικών δεικτών!

Άλλωστε, αυτό δεν είναι ζήτημα της κυβέρνησης. Οι ανίκανοι φίλοι της ΝΔ που ελέγχουν την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία οπωσδήποτε θα φταίνε, καθώς δεν κατόρθωσαν να πείσουν τους κουτόφραγκους επί της καινοτόμου μεθοδολογίας, πλαστογράφησης των οικονομικών μεγεθών που ακολουθεί η κυβέρνηση!

Τα ίδια γίνονται παντού. Όταν ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να υποστηρίξει την εικονική πραγματικότητα των αριθμών, την οποία μάλλον άτσαλα κατασκευάζει ( δες αναθεώρηση ΑΕΠ και υπολογισμό δημόσιου χρέους σε συνάρτηση με το έλλειμμα) τα βάζει με τον αποδέκτη που δεν μπορεί ή δεν θέλει, λόγω προφανώς ανθελληνικών κινήτρων, να σεβαστεί τον μύθο του. Στο σημείο αυτό υπάρχει προφανώς παρεξήγηση, εξαιτίας του μηνύματος που εκπέμπουμε. Δεν έπρεπε να πούμε: «ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα», αλλά το ακριβέστερο «ζήσε και συ στον νεοελληνικό μύθο, μπορείς!»

Σου λέει άλλωστε ο πρωθυπουργός, εγώ, εξ ορισμού, για το καλό της χώρας προσπαθώ νυχθημερόν, τι φταίω εγώ για την απαξίωση Δημόσιων Υπηρεσιών και Υπουργείων, τα οποία εκτίθενται διαρκώς στην ΕΕ και άλλους διεθνείς ή υπερεθνικούς Οργανισμούς, στους οποίους συμμετέχει η χώρα, επειδή εμφανίζουν μη-αξιόπιστα στοιχεία ή αρνούνται να τιμήσουν δεσμεύσεις της χώρας;

Εγώ, σκέφτεται μάλλον ο άνθρωπος, το πολιτικό χρέος μου το έκανα και το πρόβαλα δεόντως, έβαλα την υπογραφή μου κάτω από κείμενα για την οικονομική και κοινωνική σύγκληση, καθώς και για την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων. Από εκεί και πέρα δεν φταίω εγώ για την απόκλιση! Φταίει ο παλιόκοσμος, η παλιοκοινωνία, το φρενοκομείο της διοίκησης, σύσσωμη η αντιπολίτευση, οι ασύμμετρες απειλές, οι γραφειοκράτες των Βρυξελών, και τα αντεθνικά κέντρα που θέλουν να φέρουν στην εξουσία τον 666!

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το μοναδικό ευρωπαϊκό φαινόμενο, η κυβέρνηση να είναι μέσα σε όλα τα νέα πολιτικά κόλπα και να πρωτοστατεί σε όλες τις «μοντέρνες» πολιτικές για την οικονομία και το περιβάλλον και στο τέλος αντί για επιβράβευση να τιμωρείται και από πάνω, επειδή δεν ικανοποίησε τις προϋποθέσεις και δεν πέτυχε τους στόχους που έθεσε!

Μα, δεν υφίσταται καμία ποινή η κυβέρνηση, θα μου πεις, η χώρα τιμωρείται!

Όχι, φίλε, κάνεις λάθος. Όταν, για παράδειγμα, η Επιτροπή Συμμόρφωσης της Συνθήκης-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή με απόφασή της- που εκδόθηκε προχθές- επιβάλλει ως ποινή την απαγόρευση συμμετοχής της Ελλάδας στους προβλεπόμενους ευέλικτους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, επειδή η κυβέρνηση δεν εκπόνησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής εκπομπών αερίων ρύπων, όπως είχε υποχρέωση, δεν τιμωρείται η χώρα, αλλά οι κυβερνώντες.

Όταν διαπιστώνεται αδυναμία συμμετοχής της Ελλάδας στους μηχανισμούς του Κιότο ή ανικανότητα προσαρμογής σε αυτό το αναθεματισμένο Σύμφωνο Σταθερότητας παρά τις στερήσεις της κοινωνίας και το λεγόμενο σφίξιμο της ζώνης, αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι αυτοί που ασκούν την εξουσία και κανείς άλλος.

Το θέμα πλέον δεν είναι δυνατόν να το παίρνουμε αψήφιστα, καθώς φαίνεται να έχουμε τεράστιο πρόβλημα σε όλους τους τομείς διεθνών πολιτικών ή πολιτικών της ΕΕ.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα η Ελλάδα να αποτελεί την μοναδική χώρα στον κόσμο που κατονομάζεται διεθνώς για ανεπάρκεια καταγραφής των εκπομπών αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου!

Δεν είναι δυνατόν να φταίνε πάντα οι άλλοι για την αδυναμία να εφαρμοστούν πολιτικές τις οποίες σπεύδουν πρώτοι οι κυβερνώντες να υιοθετήσουν και να εκθειάσουν!

Όταν η διεθνής κοινότητα βγάζει Κόκκινη κάρτα που γράφει πάνω Ελλάς, την τιμωρία πρέπει να υφίστανται αυτοί που προκάλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους τον συγκεκριμένο αποκλεισμό της χώρας.

Η διεύθυνση είναι γνωστή, γνωστοί και οι ένορκοι, άγνωστη παραμένει μόνον ακόμη η ημερομηνία των εκλογών …αλλά δεν θα αργήσει!

Κεντρίζουν πράγματι το ενδιαφέρον η δημιουργική λογιστική και η συνωμοσιολογική προπαγάνδα, χρήσιμη όμως για τους πολίτες ήταν και παραμένει αποκλειστικά η δημιουργική, προοδευτική πολιτική. Από αυτήν πάσχουμε. Από «συνωμότες» και «συνωμοσίες» χορτάσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: