Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Live and Let Die


«Ζω με υπογλώσσια»

« Θα καταρρεύσω»

« Ζω ένα δράμα»

Δηλώνει ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών, Χρήστος Ιακώβου ο οποίος δεν κατέθεσε τελικά την Τρίτη, καθώς έλαβε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ομολογώ, ότι δεν συμπάθησα ποτέ τον κ. Ιακώβου, επειδή μου φαινόταν αρκετά γλυκερός και διότι επιδείκνυε σε κάθε ευκαιρία την σεμνότητα, την αγνότητα, την προστατευτικότητά του, την φιλοπατρία του και την ντομπροσύνη του.

Το ότι δεν συμπαθείς όμως έναν άνθρωπο, τον οποίο στο κάτω-κάτω δεν γνωρίζεις και από κοντά, δεν είναι καθοριστικό. Εξάλλου, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να αποκωδικοποιείς λάθος την στάση του και την συμπεριφορά του και να πρόκειται για διαμάντι, του οποίου απλώς δεν σε ελκύει η όψη.

Μετά όμως από τις σημερινές δηλώσεις για την ψυχολογική του κατάσταση, οι οποίες μάλιστα προηγήθηκαν της αναμενομένης από όλους απολογίας του, δεν διατηρώ πλέον καμία αμφιβολία.

Ο άνδρας είναι …κότα!

Συγνώμη, αλλά όταν βλέπω να έρχονται τα υπογλώσσια, πριν τον ανακριτή, η κατάρρευση πριν από την αξιοπρεπή ανάληψη των ευθυνών και το δράμα λίγο μετά την αποκάλυψη ότι ολόκληρη σχεδόν η ομάδα του ήταν ντοπαρισμένη, αρχίζω να αμφιβάλλω για την ποιότητα αυτού που έβαζε άλλους κάτω από τη μπάρα, τόσα χρόνια.

Αντί να ζει με σοβαρότητα την οδύνη για την πολλαπλή ζημιά που προκάλεσε σε νέους ανθρώπους, στον αθλητισμό και στην εικόνα της χώρας, κλαψουρίζει, αποζητώντας τον οίκτο.

Όποιο δημόσιο πρόσωπο θέλει να μας κάνει να το λυπηθούμε, είναι βέβαιο ότι θα το πετύχει. Η τηλεόραση μάλιστα εξειδικεύεται σε αυτό.

Ναι, ό Ιακώβου είναι για λύπηση, όχι για αυτά που έπραξε ή δεν έπραξε, αλλά για την αξιολύπητη στάση του.

Ας αποχωρήσει λοιπόν από τη δημόσια σφαίρα, έχοντας τη σωστή ιατρική παρακολούθηση, για να μην πάθει και τίποτε ο άνθρωπος και ας χαλαρώσει φιλοσοφώντας πάνω στο «Live and let die».

Ο ΑΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: