Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Τι ώρα είναι;


Του Αγίου


"Δεν είναι ώρα για κριτική" δήλωσε, πολύ σωστά, ο Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τη στάση της ελληνικής πλευράς στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι η ώρα για να βρεθεί μια λύση στο πόδι – λύση για τη λύση – λέει, επίσης πολύ σωστά, η Κυβέρνηση.

Δεν είναι η ώρα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία υποστηρίζει, μόνη και έρμη η ελληνική πλευρά και βάζει το χέρι στο τσεπάκι με το κόκκινο καρτελάκι…veto.

Δεν είναι η ώρα να τινάξουμε τη Συμμαχία στον αέρα με τα καπρίτσια της Ελλάδας, λένε οι Δυτικοί, που έχουν άλλου τύπου «διευρυντικά προβλήματα». Ούτως ή άλλως δεν έχουν πείσει εαυτούς και αλλήλους, όχι μόνο για τον χειρισμό, αλλά ούτε καν για την αναγκαιότητα της δρομολόγησης ένταξης στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Δεν είναι η ώρα της Ελλάδας. Τώρα, είναι η ώρα της Μακεδονίας, λέει σε όλες τις γνωστές γλώσσες και σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση- Μπούς.

Δεν είναι η ώρα του λαού συμφωνεί σύμπασα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στη χώρα μας.

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση. Η χώρα δέχεται πιέσεις από συμμάχους και εταίρους" σημείωσε πριν από λίγο ο κ. Παπανδρέου - σε αντίθεση με τον Καραμανλή που υποστήριζε μέχρι χθες τουλάχιστον, ότι κανείς δεν τολμάει να πιέσει την ισχυρή Ελλάδα - υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα αδικείται.

Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η Ελλάδα τούτη τη στιγμή, δεν μας είπε ο Γιώργος για να ρυθμίσουμε και εμείς ανάλογα τα ρολόγια μας, καθώς συμφωνούμε απολύτως στο ότι αδικείται από την ύπαρξη του χρόνου και των ρολογιών!

Αντίθετα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πρόθυμος να πάει οποιαδήποτε ώρα στα Σκόπια «για να συμβάλει στη λύση»!

Στο σημείο αυτό πετάω το ρολόι μου από το παράθυρο. Είναι φανερό ότι δεν το χρειάζομαι.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και αντίστροφα για να μας τρελάνουνε. Να χάσουμε τελείως την επαφή μας και με το χρόνο, καθώς, ήδη προ πολλού, φρόντισαν να μας κάνουν να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα, στην διαμόρφωση της οποίας, όμως, συνέβαλλαν (εκόντες- άκοντες) και οι ίδιοι.

Το ότι δεν είναι η ώρα για τίποτε από τα παραπάνω, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι η ώρα για μια νέα «μαλακία» στην εξωτερική μας πολιτική.

Άλλωστε, ιστορικά είναι επιβεβαιωμένο, ότι όταν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα καταλήγει, μετά από σωρεία λαθών και παραλήψεων, να βρίσκεται μεταξύ γκρεμού και ρέματος προτιμά να προφασίζεται ότι σταμάτησε ο χρόνος …πετώντας τα ρολόγια ή στο γκρεμό ή στο ρέμα.

Εντούτοις, φίλοι, μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει εδώ. Επειδή φαίνεται ότι νοιώθουν ότι πέρασε η δική τους ώρα, στρέφουν πίσω-μπρος τους δείκτες του ωρολογίου για να ζαλίσουν τους πελάτες του πολιτικού Supermarket, ώστε να χάσουμε εντελώς τον χρόνο, καθώς όπως υποψιάζεστε τον «τόπο» τον είχαμε από παλιά χαμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: