Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Αντιπολίτευση και πάλι αντιπολίτευση

Από μια σοβαρή, άκρως μεταδοτική, «νόσο» φαίνεται να πάσχουν μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή. Όλοι ομνύουν στην δικαιοσύνη, αλλά καταπατούν τους νόμους, σε προσωπικό επίπεδο.

Να, για παράδειγμα, μετά τον Μαγγίνα, ο οποίος έβγαλε άδεια bar για να κτίσει το εξοχικό του, στο οποίο «σέρβιραν» αδήλωτοι Ινδοί, τώρα και ο αρμόδιος, σχετικά, υπουργός Γ. Σουφλιάς, έμπλεξε σε παρόμοια περιπέτεια, με την υπόλογη, κατά κάποιον τρόπο, σε αυτόν πολεοδομία. Σε επιτόπια αυτοψία της διαπιστώθηκε «ασυμφωνία μεταξύ εγκριθέντων σχεδίων» και της ανεγειρόμενης οικοδομής του υπουργού.

Στο μεταξύ απορρίφθηκε από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου (όπως αποκάλυψε χθες η «Ελευθεροτυπία» και σημειώνει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος») η αίτηση θεραπείας, με την οποία ο υπουργός ζήτησε να αποδοθεί στην Πολεοδομία η καθυστέρηση αναθεώρησης της αδείας του, πράγμα που είχε ως συνέπεια να χαθούν οι προθεσμίες τροποποίησης και η υπουργική κατοικία να χτίζεται χωρίς εγκεκριμένη οικοδομική άδεια, με κατασκευαστικές αποκλίσεις υφιστάμενης κατάστασης της οικοδομής». Και τώρα η οικοδομή, στην οποία οι εργασίες έχουν διακοπεί προσωρινά, βρίσκεται νομικά ξεκρέμαστη και η κατασκευή έχει διακοπεί.

Βρε παιδία , γιατί ταλαιπωρήστε από αυτόν τον άτιμο διχασμό προσωπικότητας; Αφού δεν σας πάνε οι νόμοι , φτίαξτε άλλους πιο βολικούς, αντί να τρέχετε στα δικαστήρια και να φέρνετε σε δύσκολη θέση την διοίκηση και την δικαιοσύνη.

Θα μου πείτε, ίσως, ότι και αυτό θα ήταν άσκοπο, καθώς μέχρι να φτιάξετε το νέο νομοθετικό πλαίσιο διαπιστώνετε ότι δεν ταιριάζει στα νέα σχέδια σας και θα απαιτηθεί νεότερο! Οπότε τι γίνεται;

Τι να σας πω! Για αυτούς που θέλουν το νόμο στα μέτρα τους, τα οποία, όμως, δεν ξέρουν ακριβώς ποια θα μπορούσε να είναι, υπάρχει μια πολιτική συνταγή, που, ίσως, γλυτώνει, τελικά, πολιτικούς από την ψυχοθεραπεία: η παραμονή στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Βρε, ξέρεις πόσοι κυβερνητικοί στις μέρες μας, αναπολούν τα παλιά λέγοντας: « αντιπολίτευση και πάλι αντιπολίτευση»!

Ο ΑΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: