Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2008

Η νέα-αριστερά ωριμάζει!


( Από τη συνέντευξη του Α. Τσίπρα στον Γιάννη Γουλιέλμο, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 3/2/2008)

— Τα θετικά στοιχεία της υποψηφιότητάς σας τα γνωρίζουμε. Αρνητικά υπάρχουν;

— «Σίγουρα υπάρχουν αρνητικά. Και το να έχει κανείς την αίσθηση ότι έχει αρνητικά στοιχεία είναι μια ένδειξη ότι πατάει στη γη. Αρνητικό για μένα είναι πως, σε μεγάλο βαθμό, δεν έχω την εμπειρία. Και αν με ρωτήστε αν αισθάνομαι έτοιμος, θα σας πω όχι. Αλλά, ακριβώς έτσι αισθανόμουν και όταν έθετα υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας. Νομίζω όμως ότι έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε και μια νέα γενιά να κάνει τα δικά της λάθη.»

Ναι, είναι μια άλλη γενιά με άλλες εικόνες στο μυαλό και διαφορετικές προσδοκίες, σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, από αυτόν που γνώρισαν όσοι ασκούν σήμερα την εξουσία στη χώρα.

Η νέα γενιά της αριστεράς έχει πολιτικό δικαίωμα να διαχειριστεί την νέα-ουτοπία!

Ας μάθουμε οι παλαιότεροι και από τα λάθη των νέων, αλλά και οι νεότεροι από τα λάθη των παλαιοτέρων !

Κοιτάξτε πώς στην παρακάτω απάντηση, ο Τσίπρας, «διορθώνει» ένα λάθος των παλαιών, κάνοντας ένα άλλο "λάθος":

— «Το καθήκον μας είναι να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε συγκεκριμένα ένα εναλλακτικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Νομίζω ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να επιδιώξουμε μια ανοιχτή πλατιά συζήτηση με την κοινωνία, με πυρήνα αυτού του εγχειρήματος τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην κατεύθυνση του να συναντηθεί και με άλλες δυνάμεις, με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορούμε να εκπονήσουμε ένα, όχι απλά εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης απ’ τα αριστερά αλλά ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την Αριστερά σήμερα».

Ναι , η αριστερά, για να υπάρξει πολιτικά, πρέπει να πορευθεί εξουσιαστικά. Να προβεί σε κυβερνητική πρόταση. Αυτή όμως δεν μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός «νέου κοινωνικού συμβολαίου», αλλά «εισήγηση» ενός άλλου, διαφορετικού πολιτικο-πολιτισμικού και ιδεολογικού μοντέλου για την άσκηση της εξουσίας.

Ο ΑΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: