Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Θα τα χάσετε!

«ΤΟ ΒΗΜΑ», πριν από λίγο καιρό, διείδε την ικανοποίηση της Δεξιάς από την επανεκλογή του Γ.Παπανδρέου. Από την στήλη της «Πανδώρας» παρατηρεί εκ νέου τη Δεξιά να ξετρελαίνεται με τον νέο ηγέτη του Συνασπισμού.

Τελικά το συμπέρασμα από την ανάγνωση του Βήματος είναι καταλυτικό για τις πολιτικές εξελίξεις: «πασόκοι», «συνασπιστές» και «κομμουνιστές» δουλεύουν για τον Καραμανλή.

Όσοι τολμούν ακόμη να αμφιβάλουν ας διαβάσουν την υψηλού κύρους ανάλυση της «Πανδώρας»:

«Με τον ΣΥΝ, λοιπόν, να διατυπώνει μια πρόταση γνησίως αριστερή και, λογικά, μάλλον όχι αρεστή στους κεντρώους· με την Ακροδεξιά να μένει στάσιμη στις δημοσκοπήσεις· και με το ΠαΣοΚ να χάνεται στις πομφόλυγες, ενώ συγχρόνως φλερτάρει τον ΣΥΝ, τι μένει να κάνουν την ημέρα των εκλογών οι ψηφοφόροι των μεσαίων στρωμάτων με κεντρώες πεποιθήσεις; Εφόσον αποφασίσουν να πράξουν το δημοκρατικό καθήκον τους και να μη μείνουν στο σπίτι τους, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να ψηφίσουν τη χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα. Γιατί λοιπόν η Δεξιά να μην είναι ξετρελαμένη με τον Αλέξη; «Μad about the boy», για να θυμηθούμε το τραγούδι του Νόελ Κάουαρντ…»

Και τώρα τι θα κάνουμε με τα ορφανά του κέντρου;

Είναι δυνατόν οι συμπολίτες μας αυτοί να οδηγούνται σαν πρόβατα στη σφαγή στη κάλπη της ΝΔ;

Όχι ασφαλώς! Είναι κρίμα και άδικο να ταλαιπωρείται τόσο πολύ η πολιτική αυτοσυνείδηση των κεντρώων. Μήπως σκέφτεστε κάποιο (πιο) φυσικό καταφύγιο για να στεγάσουν το κεντρώο αδιέξοδο τους αυτοί οι μετανάστες της πολιτικής;

Μη κρύβετε λόγια …πείτε το ονοματάκι του νέου κεντρώου ηγέτη που προωθείτε, ξανά-μανά. Γιατί το κρύβετε; Κανείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει ότι διακατέχεστε από την πρόθεση να διασπάσετε την Δημοκρατική Παράταξη. Οι προθέσεις είναι όπως πάντα αγνές: αγωνίζεστε για την αειφόρο ανάπτυξη του Κέντρου. Και όπως μάθατε, όποιος παίρνει το κέντρο κερδίζει και το παιχνίδι. Μόνο που το παιχνίδι αυτό δεν συνεπαίρνει πλέον τους πολλούς. Το βαρέθηκαν, γιατί δεν έχει πλάκα και κοστίζει ακριβά. Βλέπετε, έχει και ο μεσαίος χώρος την αριστερή άκρη του …αρκεί να τη βρει. Τότε είναι που θα τα χάσετε!

Ο ΑΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: