Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Το κόλπο


Και με την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, σε κακουργηματικό βαθμό, καλεί σε συμπληρωματική απολογία την Ευδ. Τσέκου, τη Δευτέρα, ο ανακριτής Δ. Οικονόμου που διερευνά το σκάνδαλο Μαξίμου-Ζαχόπουλου.

Ήδη είχαν απαγγελθεί σε αυτήν κατηγορίες για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης, καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού συμμετοχή σε αυτοκτονία.

Με αυτό τον τρόπο εξαναγκάζεται η υπεράσπιση της Τσέκου να κρατήσει αμυντικό χαρακτήρα στη νέα απολογία και να μην αποκαλύψει τη διαδρομή του dvd και τον μοντέρ του επίμαχου υλικού – όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο δικηγόρος της ότι θα έπραττε – διότι πλέον αυτό δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αρχικής κατηγορίας.

Έτσι η κατηγορουμένη δένεται χειροπόδαρα και εξαναγκάζεται να κρατήσει τα όποια στοιχεία διαθέτει αποκλειστικά για την ακροαματική διαδικασία, ώστε να αντιμετωπίσει σφαιρικά το κατηγορητήριο.

Η εσπευσμένη στο πρόσωπο της κατηγορία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με ίδιον όφελος αποσκοπεί στην αλλαγή της υπερασπιστικής γραμμής της Τσέκου, η οποία πλέον ως βασική κατηγορούμενη και για αυτό το αδίκημα δεν μπορεί να ενοχοποιήσει άλλον.

Πλέον το κόλπο είναι εμφανές: η δικαστική διερεύνηση να εστιαστεί στην Τσέκου και στον εργατολόγο Χρ.Νικολουτσόπουλο και να αποφευχθεί, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, η αναζήτηση ευθυνών στη διαδρομή του υλικού με επίκεντρο το Μαξίμου.

Ο ΑΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: