Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Η ασύμμετρη απειλή …απολύθηκε!


Του Αγίου

Κόψτε την παρέα, τις σχέσεις και τη συναναστροφή με bloggers.

Κινδυνεύετε να χάσετε και την δουλειά σας, εκτός από τον ύπνο σας, την ησυχία σας και τη μακαριότητα σας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το πολύ κατατοπισμένο στα ζητήματα αυτά «ΤΟ ΒΗΜΑ»:

«…η αποκάλυψη των ονομάτων κάποιων εκ των διαχειριστών του blog [ΣΣ. Press-gr.] προκάλεσε χθες και άλλες εξελίξεις. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, που έχει συκοφαντηθεί κατ΄ επανάληψη από το press-gr – [Σ.Σ. όπως με βεβαιότητα ισχυρίζεται η καλή εφημερίδα, υιοθετώντας απόλυτα την καταγγελία του Υπουργού και δίχως φυσικά να περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης επ’ αυτού] - και έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του, ζήτησε την παραίτηση μιας ιδιαιτέρας γραμματέως του, γνωρίζοντας ότι διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον φερόμενο ως επικεφαλής του blog. Ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε στη συνεργάτιδά του προτού λυθεί η συνεργασία τους ότι ζητεί την παραίτησή της για να προστατευθεί και η ίδια, χωρίς να υποστηρίζει ότι έχει συμμετοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο γραφείο του υπουργού προσελήφθη πρόσφατα και η αδελφή της συγκεκριμένης υπαλλήλου, με την οποία η συνεργασία επίσης τερματίστηκε», καταλήγει το σημερινό δημοσίευμα της καλά ενημερωμένης στο θέμα εφημερίδας, από έγκυρες, είμαι βέβαιος, πηγές.

Μετά από αυτά το blogging λαμβάνει άλλη διάσταση στην «χώρα των νταβάδων».

Οι σχέσεις των «υπηκόων» της χώρας αυτής με bloggers «ενοχοποιούνται», καληώρα, όπως ακριβώς οι σχέσεις των υπηκόων του Ελληνικού Βασιλείου με τους «αναρχοκομμουνιστές» επί Μεταξά και εντεύθεν, μέχρι τα μέσα του ’60 και όπως ακριβώς γινότανε επί της στρατιωτικής δικτατορίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρακινούμενη από την ναυαρχίδα της «Δημοκρατικής Παράταξης» και σε αγαστή συνεργασία με αυτήν αποφάσισε να πατάξει τους bloggers και να σώσει την πατρίδα από την εισβολή της ανομίας και της ανηθικότητας που χαρακτηρίζουν την ύπαρξη και λειτουργία αυτού του «αναρχικού Μέσου», που δεν μπορεί παρά να αποτελεί «ηλεκτρονική γιάφκα», φωλιά και μυστικό κρησφύγετο «κουκουλοφόρων του διαδικτύου».

Ασφαλώς με την ευκαιρία αυτή επιτυγχάνεται και αλλαγή της περίφημης ατζέντας της επικαιρότητας, η οποία έμελλε να ταλαιπωρήσει τον κ. Καραμανλή και το περιβάλλον του με απανωτά σκάνδαλα και να γίνει αιτία να αμφισβητηθεί το κύρος του πρωθυπουργού και η φερεγγυότητα του.

Θα μου πείτε τι φταίνε οι συγγενείς και φίλοι των Bloggers να υποστούν και αυτοί διώξεις και αποκλεισμούς;

Σύμφωνα με το νέο δόγμα για την αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας από τα Νέα Μέσα», που επαγγέλλεται η κυβέρνηση Καραμανλή και οι σύμμαχοι της του τυπο-εκδοτικο-επιχειρηματικού, διαπλεκόμενου χώρου, φταίνε και παραφταίνε!

Αυτοί είναι που συνθέτουν την ασύμμετρη απειλή για τα συμφέροντα τους και πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Οι «τρομοκράτες του διαδικτύου» πρέπει να απομονωθούν από τον κοινωνικό τους περίγυρο και να εξοβελιστούν από τη σφαίρα της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Σε αυτό αποσκοπεί η κυβερνητική δράση και η αντίδραση των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και σε αυτό κατατείνει η επαπειλούμενη νομοθετική και αστυνομική παρέμβαση. Ο «φασισμός του διαδικτύου δεν θα περάσει», για αυτό «ζήτω η χούντα», αναλογίζεται μάλλον το καθεστώς, το οποίο βυθιζόμενο στις αμαρτίες του επιχειρεί απεγνωσμένα να πιαστεί από τα μαλλιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: