Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Το καθεστώς (μας) χτύπησε…Αντισταθείτε!


Του Αγίου

Για άλλη μια φορά η διαπλοκή χτυπάει την φιλελεύθερη δημοκρατία.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση το κράτος σε συνεργασία με τους νταβάδες επιχειρούν να φιμώσουν τους bloggers, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία των πολιτών, που δομείται και αλληλοενημερώνεται στο πλαίσιο του διαδικτύου και να εξοβελίσουν τα blogs από τη σφαίρα της διαμόρφωσης γνώμης.

Με δύο λόγια, αυτοί που κυριαρχικά ελέγχουν το σύστημα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα συντονίστηκαν και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους μηχανισμούς του κράτους και τα όργανα της πολιτείας που στην πραγματικότητα εξουσιάζουν, ώστε να περιοριστεί η διάσταση και διείσδυση των ιστολογίων στην ελληνική κοινωνία:

-Τα θέλουν έξω από το πεδίο σύνθεσης και κωδικοποίησης της πραγματικότητας.

- Επιθυμούν να τα περιορίσουν στην εξέδρα του γηπέδου, όπου διεξάγεται ο καθημερινός αγώνας του πολίτη εναντίον των εξουσιών και των παραεξουσιών, οι οποίες αυθαιρετούν και βυσσοδομούν εναντίον των ελευθεριών και της ζωής του.

- Απαιτούν να εξαφανιστεί η αχειραγώγητη δημοσιογραφία των πολιτών και να αποκλιστεί ο πολίτης από την διαμόρφωση της ειδησεογραφικής ατζέντας και από την ύλη και την διαδικασία που παράγει το ουσιαστικό κοινωνικό μήνυμα.

Οι επιδιώξεις του καθεστώτος είναι πρόδηλες, επιθυμούν να :

- διατηρήσουν την αποκλειστικότητα στην εναρμόνιση της κοινωνικής συνείδησης

- διαμορφώνουν μόνοι αυτοί τον κώδικα επικοινωνίας και την ατζέντα της επικαιρότητας

- χειραγωγούν ανενόχλητοι το πολιτικό σύστημα και τις ηγεσίες των κομμάτων

- συνδιαλλάσσονται με την κεντρική εξουσία, τα κόμματα και τα όργανα του κράτους, δίχως κανείς να αποκαλύπτει αυτή τη σχέση και το εκάστοτε διακύβευμα

- διατηρήσουν το προνόμιο της πολιτικολογίας, της σκανδαλολογίας, της δελφινολογίας και της προώθησης συγκεκριμένων αχυράνθρωπων τους στις προβεβλημένες βαθμίδες του πολιτικού προσωπικού

- προωθούν κυριαρχικά την κουλτούρα και εκείνα τα χυδαία στοιχεία πολιτισμού που εξυπηρετούν την μακροημέρευση του συστήματος τους και συμβάλουν στην αποχαύνωση της κοινωνίας και την «παραίτηση» των πολιτών από την ζώσα πραγματικότητα

- θέτουν σε ομηρία κυβερνήσεις, πολιτικούς φορείς, προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, καθώς και επιχειρήσεις, οι οποίες κινούνται εκτός του κύκλου των διαπλεκομένων συμφερόντων τους, έτσι ώστε να εκβιάζουν αποφάσεις, νομοθετικές ή διοικητικές πράξεις, οικονομικές και πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές, στο ευρύτερο πλαίσιο του ανταγωνισμού στην Ελλάδα

- ελέγχουν απόλυτα το οικονομικό περιεχόμενο της επικοινωνίας στη χώρα, διαμορφώνοντας ολιγοπωλιακά τις τιμές και την κατανομή των κονδυλίων προβολής στα ΜΜΕ, κατά το συμφέρον τους.

Αυτό το καθεστώς των νταβάδων και των αχυράνθρωπων τους που δημιούργησε, συντήρησε και πεισματικά προωθεί και πατρονάρει Θέμους και Μάκηδες, Τράγκες και Κακαουνάκηδες και μπόλικους άλλους καραγκιόζηδες καθώς και τους «εισαγγελείς των 8», έχει το θράσος να σπεκουλάρει πάνω στις αντινομίες και τις παιδικές ασθένειες του blogging!

Αυτό, το ευρύτερο σύστημα διαπλοκής της δημοσιογραφικής παραεξουσίας με τις θεσμοθετημένες εξουσίες, υπό το κράτος της παραλλαγής, όπου ανάλογα με την περίσταση οι θεσμοί και τα όργανα του κράτους «δημοσιογραφούν», την ίδια στιγμή που οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι, με την υποστήριξη των λογής-λογής εντύπων των αφεντικών τους, πολιτικολογούν, νομίζει ότι έχει τη νομιμοποίηση να καταγγέλλει τους αποκλεισμένους από το σύστημα, οι οποίοι επιδιώκουν να αρθρώσουν άποψη.

Πριν από λίγο καιρό σημείωνα: « Ώρες-ώρες νομίζει κανείς ότι τα κανάλια αποτελούν κομματικές δομές του πολιτικού συστήματος και τα κόμματα με τους εκπροσώπους τους, το σώμα της δημοσιογραφίας! Ακούγεται και είναι παράλογο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό, σε μια κοινωνία που έπεσε στην παγίδα των διαπλεκομένων και έχασε τον κανόνα και το μέτρο της δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Η δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από εγγυητές, ούτε, πολύ χειρότερα, από αυτόκλητους εγγυητές. Είναι ιστορικά διαπιστωμένο, ότι ως εγγυητές της δημοκρατίας εμφανίστηκαν όλοι οι δικτάτορες που γνώρισε η ανθρωπότητα τα τελευταία διακόσια χρόνια.

Είναι φαιδρό κάθε βράδυ να βάζεις τον δικτάτορα στο σαλόνι σου, εν ονόματι της δημοκρατίας. Και είναι ακόμη φαιδρότερο, τον δικτάτορα αυτόν να στηρίζουν και να υποστηρίζουν κυβερνήσεις και πολιτικοί τους οποίους αναδεικνύει ο πολίτης με την ψήφο του. Μη ξεχνάτε ότι τα κανάλια είναι το μόνιμο εκβιαστικό διακύβευμα μεταξύ κυβέρνησης και νταβάδων από το 1989 μέχρι σήμερα. Λειτουργούν ημιπαράνομα με προσωρινές άδειες, απέκτησαν αμφιλεγόμενη εταιρική προσωπικότητα και μπήκαν λάθρα στο χρηματιστήριο, πολλά από αυτά, ενώ δεν καλύπτουν καμία απολύτως προϋπόθεση της συνταγματικής επιταγής για την νόμιμη αδειοδότησή τους.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι για τη δημιουργία και μακροημέρευση του σύγχρονου δικτάτορα της ελληνικής κοινωνίας, εγγυάται το καθεστώς που εμείς οι ίδιοι στηρίζουμε με την ψήφο μας. Η δημοκρατία μας, δηλαδή, εγγυάται για τον δικτάτορά μας».

Και τώρα αυτός ο «δικτάτορας» αισθανόμενος την καυτή ανάσα των bloggers στο σβέρκο του αποφάσισε να βάλει στο γύψο την κοινωνία των πολιτών που αυτο-οργανώνεται και στον τομέα της επικοινωνίας και ενημέρωσης, να βάλει, δηλαδή, χέρι στις ελευθερίες μας εν ονόματι της δικής του ασυδοσίας και χρόνιας ανομίας.

Είναι καταφανές ότι οι συνασπισμένοι νταβάδες και το κράτος (τους) αφού δεν μπόρεσαν να απαλλαγούν από την παρουσία των Νέων Μέσων και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την διείσδυση τους, τώρα επιχειρούν να τα ελέγξουν, συκοφαντώντας και διώκοντας τους μπροστάρηδες αυτού του νέου κινήματος.

Αντισταθείτε σε αυτούς που μόλυναν τον ιδιωτικό λόγο των πολιτών, σε αυτούς που παρήγαγαν τα στερεότυπα μέσω τον οποίων ξεφτίζει ο δημόσιος διάλογος και εκχυδαΐζεται η πολιτική διαδικασία, κάθε βράδυ στα παράθυρα της τηλεόρασης και από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλους σχεδόν τους διαύλους της Μιντιαπολίτευσης.

Μη ξεχνάτε ότι το νέο πλαίσιο στερεοτύπων που διαμορφώνει το καθεστώς, μέσω των παραδοσιακών ΜΜΕ που ελέγχει, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κατάλογος καταχρηστικών προλήψεων και γενικεύσεων μέσα στις οποίες θέλουν να μας κλείσουν και να μας αιχμαλωτίσουν. Είμαστε οι εχθροί τους και θα μας συμπεριφερθούν δίχως οίκτο. Να το ξέρετε!

1 σχόλιο:

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Ειμαστε εχθροι τους και θα μας συμπεριφερθουν χωρις οικτο.
Ομως ειμαστε πολλοι, μα παρα πολλοι πια !