Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Applause… Applause …

Δεν είναι πλάκα… αλλά έχει πλάκα!

Μόνο σε αυτό το blog και σε κανένα άλλο ΜΜΕ, ελληνικό ή ξένο, δεν αποτυπώθηκε η αλήθεια για το σκοπιανό.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα μας επιβεβαιώνουν καθημερινά.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που blog πετυχαίνει να παρουσιάσει ακριβείς πληροφορίες σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, αρκετά πριν δημοσιευθούν στα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Στο post «Τα επόμενα βήματα στο σκοπιανό» σημειώναμε μεταξύ άλλων:

«Παρά την απόλυτη μυστικότητα με την οποία καλύπτονται οι τελικοί χειρισμοί και οι συνεννοήσεις με τις κυβερνήσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ, καλός γνώστης του θέματος μας διαβεβαίωσε ότι και οι διαβουλεύσεις έχουν περάσει ήδη σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο και ότι θα πρέπει να αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας-ΠΓΔΜ με αναβαθμισμένη, μάλιστα, αμερικανική παρουσία στις συνομιλίες.

Γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή λίγο πριν την νέα συνάντηση Νίμιτζ-Βασιλάκη-Ντιμιτρόφ, στη Νέα Υόρκη

(Μάλιστα, όλα αυτά εγράφησαν σ’ αυτό το blog αρκετές ώρες πριν ανακοινωθεί η συνάντηση των διαπραγματευτών στη Νέα Υόρκη.)

Έτσι κι έγινε. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή η κα Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Α. Μιλόσοσκι παρουσία του Βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ντάνιελ Φριντ.

Σημειώστε οτι, οι πληροφορίες που έδινε το Υπουργείο Εξωτερικών και μετέδιδαν όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τοποθετούσαν μία ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας-ΠΓΔΜ, μετά την συνάντηση που θα έχουν την Δευτέρα οι Νίμιτζ- Βασιλάκης-Ντιμιτρόφ.

Το ότι επιβεβαιωνόμαστε και η συνάντηση σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, υπό την άτυπη επιδιαιτησία του κ. Ντάνιελ Φριντ, προηγείται της συναντήσεως των διαπραγματευτών, σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση έχει διαιρεθεί στα δύο: σε πολιτικό επίπεδο παζαρεύεται η τελική ονομασία της ΠΓΔΜ και σε διπλωματικό επίπεδο οι επιμέρους διευθετήσεις που θα λάβουν τελική μορφή στο κείμενο που θα προωθηθεί για κύρωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: