Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Βουρ για εκλογές …και πάλι με Ντανίλο!



Του Αγίου

Σήμερα, αποφάσισα να σηκώσω το γάντι - τι γάντι, ολόκληρη σιδερογροθιά είναι – του «Αντίνοου» και να αποκαλύψω τις προθέσεις-Καραμανλή και από τη καλή και από την ανάποδη.

Λοιπόν, μην ακούτε τους «συναδέλφους» μου, επαγγελματίες αναλυτές, που προβλέπουν εκλογές το 2009 ή το 2010 ή πριν την υπαπαντή ή μετά την ανάσταση των ποσοστών του δικομματισμού κλπ.
Τέτοιες προσεγγίσεις μόνο από επαγγελματίες του είδους ( των οστρακόδερμων) θα μπορούσαν να γίνουν.

Δώστε αποκλειστικά βάση στη λογική σας και στους εραστές της τέχνης της ανάλυσης.

Ο κ. Καραμανλής - όπως έχουμε αναλυτικά εξηγήσει σε προηγούμενα posts – αποφάσισε να «ρίξει» την κυβέρνηση του με το «ασφαλιστικό».

Οι εκλογές φτάνουν με βήμα ταχύ, την άνοιξη αυτή (δημώδες)!

Το «σκοπιανό» δεν λύνεται προς το παρόν, αλλά αλλάζει πλαίσιο και το αποτέλεσμα εναπόκειται στην βούληση του αυτόκλητου επιδιαιτητή (κυβέρνηση ΗΠΑ), τον οποίον θέλοντας και μη καλωσόρισε η κα Μπακογιάννη .

Ο αναθεωρημένος, παραπλανητικός, στόχος της κυβέρνησης ως προς το ζήτημα, «μη λύση, μη πρόσκληση» είναι εύκολο να επιτευχθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δίχως στην πραγματικότητα να απαντά στο όλο πρόβλημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ιδιαίτερα ο κ. Καραμανλής δεν θα άντεχαν την οποιαδήποτε εφικτή λύση, καθώς ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι γεωγραφικός προσδιορισμός, με την ουσιαστική έννοια του όρου, δεν υπάρχει στα σχέδια των Αμερικανών.

Έτσι, δεν είναι κοροΐδο να υπογράψει αυτός μια τέτοια συμφωνία που θα καταλήξει για κύρωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας!

Η Κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να μην πέσει από το «σκοπιανό» και δεν θα πέσει, καθότι δεν το επιθυμούν ούτε οι «σύμμαχοι» μας.

Το καλύτερο ενδεχόμενο για το πολιτικό σύστημα και τους διεθνείς πάτρωνες του δικομματισμού είναι η υπογραφή της συμφωνίας να γίνει από μια Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μόνον έτσι δεν θα υπάρξει τριβή μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, που θα φούντωνε τον αντιαμερικανισμό και θα προκαλούσε σημαντική ζημιά στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης.

Η φούρια του «ασφαλιστικού» και η μεθόδευση «μία στο καρφί και μια στο πέταλο» που θα ακολουθηθεί, είναι η χρυσή ευκαιρία για να δείξει ο Καραμανλής ότι η μεταρρυθμιστική του πολιτική έπεσε θύμα των συντεχνιακών συμφερόντων, που εκκολάπτονται από το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της αριστεράς, σε συνδυασμό με το άθλιο εκλογικό σύστημα που δεν επιτρέπει άνεση κινήσεων από την υπεύθυνη κυβέρνηση, που εξελέγη ακριβώς για να προβεί σε ζωογόνες μεταρρυθμίσεις!

Στο μεταξύ μη τρομάζετε! Η Κυβέρνηση θα παζαρέψει με κάποιες συντεχνίες τα «προνόμια», πετυχαίνοντας έναν διπλό προεκλογικό στόχο: από την μία να αποκρυσταλλωθεί η γενικότερη αίσθηση, στην ευρύτερη κοινωνία, ότι ο Καραμανλής ύψωσε το ανάστημα του στα ανάλγητα και προκλητικά ρετιρέ της δημοσιουπαλληλίας, ενώ από την άλλη θα διασφαλίζει δίχως φασαρία και δημοσιότητα τα ιδιαίτερα συμφέροντα κάποιων επαγγελματικών ομάδων-πίεσης που τους προτιμά συμμάχους σε αυτό το «παιχνίδι» ( πχ. ΕΣΗΕΑ)!

Παράλληλα, το σκάνδαλο Μαξίμου-Ζαχόπουλου μετατράπηκε - και με τεράστια ευθύνη της δικαιοσύνης – σε εκβιασμό, με πολλά ελαφρυντικά, της Τσέκου προς τον Ζαχόπουλο και η όλη υπόθεση περνά στο φάσμα των περαστικών-σκανδάλων που δήθεν εκπονούν σκοτεινά κέντρα σκανδαλολόγων και σεναριογράφων, οι οποίοι υπονομεύουν το μεγαλεπήβολο σχέδιο ενός εμπνευσμένου ηγέτη να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα των «δύο ηπείρων και των πέντε…αγωγών»!

Όλα τώρα, λοιπόν, είναι έτοιμα για να απευθυνθεί ο κ. Καραμανλής και πάλι στο λαό ζητώντας αυξημένη νομιμοποίηση για να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό και εθνικό έργο του!

Μετά την επιτυχή σύγκρουση με τους Νταβάδες, ο κ. Καραμανλής τραβά μπροστά για να εξαλείψει και τα τελευταία εμπόδια που αντιστρατεύονται την σεμνή και ταπεινή διακυβέρνηση!

Διότι, αγαπητοί μου, η ασύμμετρη απειλή για την κυβέρνηση … ο Ντανίλο, κρύβεται πλέον στα ρετιρέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: