Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Αφελείς και ανίκανοι

Του Αγίου

Στην παγίδα που έστησε μόνη της στο «σκοπιανό», έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Με την χθεσινοβραδινή τελεσιγραφική πρόταση του ΟΗΕ περί διατήρησης της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και την υιοθέτηση της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» για χρήση στους Διεθνείς Οργανισμούς και στις σχέσεις με την Ελλάδα, η κυβέρνηση - που πάλι δηλώνει ότι δήθεν αιφνιδιάστηκε - περιέρχεται σε τραγική πολιτική θέση.

Η πρόταση αυτή του κ.Νίμιτζ αποτελεί επανα-εισαγωγή της πρότασης για την τελική ονομασία της ΠΓΔΜ, «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια», που είχε αποδεχθεί ο κ. Καραμανλής ως βάση διαπραγμάτευσης το 2005, δια του τότε υπουργού εξωτερικών Π. Μολυβιάτη.

Θυμάμαι την επίθεση που δέχθηκα όταν αποκάλυψα την υπόθεση πριν από πολύ καιρό στο press.gr! Κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει! Εγκάθετοι της κυβέρνησης και «αγνοί» εθνικιστές έγραφαν και ξανα-έγραφαν ότι διαδίδω σενάρια, με αποκαλούσαν ποδότη και πολλά άλλα. Έλα όμως πού είχα δίκιο! Ελα που απλώς ήθελα να προλάβω την διολίσθηση που οδηγούσε κατευθείαν στην παγίδα που σήμερα έπεσε μέσα και με τα τέσσερα η Κυβέρνηση-Καραμανλή!

Προπαγανδιστές και εγκάθετοι δεν θέλω να μου ζητήσετε συγνώμη, θα επιθυμούσα μόνο να αναλογιστείτε πόσο λάθος κάνατε που εμπιστευτήκατε τυφλά τον κ. Καραμανλή σε αυτό το ζήτημα, δίχως ο προβαλλόμενος, από εσάς τους ίδιους, πατριωτισμός ή/και εθνικισμός, να (σας) οδηγήσει να «συνδράμετε» σε μια λύση που δεν θα έθιγε όχι τον επικίνδυνο και αδιέξοδο εθνικισμό σας, αλλά απλώς τα κρατικά συμφέροντα της χώρας.

Ας είναι, άλλωστε ο εθνικισμός σε συνδυασμό με την τυφλή εμπιστοσύνη προς Δεξιούς ηγέτες στο χειρισμό των λεγόμενων εθνικών θεμάτων πάντα έβλαψε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της χώρας!

Η τραγικότητα της σημερινής πολιτικής συγκυρίας για την Κυβέρνηση έγκειται στο ότι τα «κατάφερε» να βρεθεί σε μία τέτοια διπλωματική θέση, ώστε πίσω της να είναι ο Γκρεμός και μπροστά της το Ρέμα.

Ή θα αυτοκτονήσει, θίγοντας παράλληλα σοβαρά την χώρα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, δεχόμενη το τελεσίγραφο Νίμιτζ ή θα πέσει γονατιστή στα πόδια του Μπούς, ικετεύοντας την τελευταία στιγμή για μια προοπτική καλύτερης λύσης στο μέλλον – μετά το Βουκουρέστι.

Ύστερα από την συντονισμένη κίνηση ΗΠΑ και ειδικού μεσολαβητή στο ζήτημα, το veto ακυρώθηκε ακόμη και σαν προπαγανδιστικό εργαλείο.
Αν η Ελληνική Κυβέρνηση αντιδράσει, με τον τρόπο που έχει επανειλημμένως αναφερθεί από τους Καραμανλή-Μπακογιάννη, στη Σύνοδο Κορυφής, η χώρα θα απομονωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα έχει ξαναζήσει στην πρόσφατη ιστορία της. Σπεύδω μάλιστα να πω ότι θεατρινισμοί του τύπου «έξω από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας», ως αντίδραση, πλέον δεν περνάνε σε κανέναν, άσε που θα είναι καταστροφικοί!

Η φάκα σφίγγει για το δίδυμο Καραμανλή-Μπακογιάννη και διαφυγή, πέραν των εκλογών, δεν υπάρχει πλέον.

Η Κυβέρνηση διαχειρίστηκε την όλη υπόθεση με ασυγχώρητη αφέλεια, υποκρισία και ανικανότητα.

Στο πίσω μέρος της φάκας υπάρχει ακόμη άθικτο το τυράκι , πιο πίσω όμως βρίσκεται κριμένο το ταμπελάκι « Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια» και ακόμη πιο πίσω με brand symbol την αστερόεσσα το όνομα «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας». Με την απίθανη ανοησία που διακατέχει την εξωτερική μας πολιτική, σε λίγο θα εκλιπαρούμε για το δεύτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: