Του Αγίου
Στην κρισιμότερη στιγμή για το «σκοπιανό» ρίχνει την βόμβα του «ασφαλιστικού» ο κ. Καραμανλής προκαλώντας το λεγόμενο glutting στην επικοινωνία.
Υπερφορτίζει μέχρι «σκασμού» την ατζέντα της επικαιρότητας, ώστε η κοινή γνώμη να αποπροσανατολιστεί και να χαθεί η δυνατότητα να στραφεί το ενδιαφέρον της κοινωνίας ξεχωριστά στο κάθε ένα από αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα.
Η τακτική αυτή του κ. Καραμανλή είναι γνωστή, το έχει επαναλάβει σε ήσσονος, όμως, σημασίας θέματα. Αυτή τη φορά, εντούτοις, ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό σε ανευθυνότητα και πολιτικαντισμό!
«Αναλαμβάνει – όπως δηλώνει - το πολιτικό κόστος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», επειδή προφανώς δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος του «σκοπιανού».
Ο κ. Καραμανλής γνωρίζει ότι και η επίκληση του veto είναι προσχηματική, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από την πίσω πόρτα, δίχως την δική μας συναίνεση, σε αυτήν τη φάση και ότι η ρύθμιση που επιβάλει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό θα ξεσηκώσει σάλο στη χώρα, ο οποίος θα επισκιάσει όλα τα άλλα ζητήματα.
Αλλάζει βίαια την ατζέντα, όχι της πολιτικής, αλλά της επικοινωνίας, και αποφασίζει μέσα από την αναπόφευκτη σύγκρουση με τις θιγόμενες κοινωνικές ομάδες, εξαιτίας των αλλαγών στο ασφαλιστικό, να βγει από το φάσμα των σκανδάλων που ταλαιπωρούν τόσο πολύ την πρωθυπουργική εικόνα του και να αποφύγει, παράλληλα, την ενδελεχή προσέγγιση στις εξελίξεις στο «σκοπιανό».
Είναι πρόδηλο ότι ο κ. Καραμανλής έχει μπει στην ευθεία των εκλογών, αφού εμφανίσει ως επιτυχία του την μη-επίσημη πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ - σαν αυτό να είναι το ζήτημα της διένεξης μας με την γείτονα και δώσει την εικόνα της μεταρρυθμιστικής δύναμης, που απέτυχε να διαμορφώσει όλο αυτό το διάστημα που ασκεί την εξουσία.
Γνωρίζει ότι με τους χειρισμούς του στο «σκοπιανό» δεν κερδίζει τίποτε στην ελληνική κοινή γνώμη και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην χάσει σημαντικές δυνάμεις από δεξιά.
Με το ασφαλιστικό χαράσσει μια τεχνητή πολιτική γραμμή που τον διαχωρίζει από τα κόμματα που βρίσκονται αριστερά του, ώστε να εμφανιστεί η ΝΔ ως η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική πολιτική συνιστώσα του πολιτικού συστήματος. Ο άνθρωπος, δηλαδή, ο οποίος μόνον σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν έδειξε στη διαχείριση των σκανδάλων που «έσκασαν» στο άμεσο περιβάλλον του, από «απολογούμενος» για αναποφασιστικότητα, συγκάλυψη, υποκρισία και δειλία ως προς την ανάληψη πολιτικού κόστους, μέσω του ασφαλιστικού επιχειρεί να δείξει τόλμη και πολιτική αρετή αδιαφορώντας, δήθεν, για το λεγόμενο πολιτικό κόστος.
Ασφαλώς, δεν πρόκειται περί αυτού. Ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να αναλάβει το κόστος σε ένα πεδίο που θα του επιτρέψει, παρά τις εκλογικές απώλειες, να διατηρήσει το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο για το μέλλον. Θέλει να εγκαταλείψει την εξουσία ως μεταρρυθμιστής και υπεύθυνος πολιτικός και όχι ως φοβισμένος ισορροπιστής και λαϊκιστής.
Τούτη την ώρα, ο πρωθυπουργός, φροντίζει για την υστεροφημία του και διαμορφώνει πολιτικές υποθήκες για το μέλλον του, αδιαφορώντας για τις συνέπειες από την επιλογή του να προκαλέσει κρίση, με δικούς του όρους, πάνω στην κοινωνικο-πολιτική κρίση, που ακολουθεί παράλληλη γραμμή με τη κρισιμότητα που χαρακτηρίζει τη διεθνή υπόσταση της χώρας.
Μόνο που αυτό ( κρίση πάνω στη κρίση) είναι γνωστό μεν τέχνασμα στην επικοινωνία, αλλά παρόλα αυτά, όσοι μετέρχονται τέτοιες μεθόδους δεν δείχνουν καλό πολιτικό χαρακτήρα… με το συμπάθιο κ. Καραμανλή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου