Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2008

Το Κρέας βαπτίστηκε Ψάρι από τώρα

Του Αγίου

Μια συντονισμένη επιχείρηση παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ των νταβάδων ξεκίνησε, αρκετές ώρες μετά την άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.

Έχοντας την πεποίθηση ότι μιλούν σε λαό «λωτοφάγων» παραποιούν συνειδητά την πραγματικότητα για να δημιουργήσουν τεχνητή ευφορία ως προς το «σκοπιανό», να κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις και να προωθήσουν την κα Μπακογίαννη στην αρχηγία της ΝΔ και γιατί όχι στην πρωθυπουργία.

Το παράδειγμα των «ΝΕΩΝ» είναι χαρακτηριστικό, αλλά όχι μοναδικό, καθώς στο ίδιο πνεύμα κινούνται όλα τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ που ελέγχονται από την διαπλοκή – ένα μεγάλο μέρος των υπολοίπων, απλώς αναπαράγει αυτή την προπαγάνδα!

Δίχως ντροπή για την παραποίηση εννοιών και της αλήθειας το ρεπορτάζ της κας Ειρήνης Καρανασοπούλου έχει τίτλο: «Το πρώτο βέτο... ερρίφθη».

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ευθύς εξαρχής: «Το περίφημο βέτο της Ελλάδας στην πρόσκληση των Σκοπίων για ένταξή του στο ΝΑΤΟ... ερρίφθη τελικώς χθες- μόνο που ερρίφθη από την Ντόρα Μπακογιάννη και όχι από τον Κώστα Καραμανλή»

Πέραν της «πονηρής» γελοιότητας που συνιστά η διευκρίνιση: «… μόνο που ερρίφθη από την Ντόρα Μπακογιάννη και όχι από τον Κώστα Καραμανλή», το ρεπορτάζ βιάζει την πραγματικότητα.

Στη Σύνοδο η ελληνική πλευρά εξέφρασε τις ενστάσεις της για την πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και δέχθηκε ότι, αντίθετα, θα μπορούσαν να προσκληθούν η Κροατία και η Αλβανία.

Στο Συμβούλιο αυτό εξετάσθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με τις χώρες της Χάρτας της Αδριατικής, και η κάλυψη των προϋποθέσεων που απαιτούν τα 26 μέλη της Συμμαχίας από αυτές, και όχι, ασφαλώς, το ζήτημα των προσκλήσεων αυτό καθ’ αυτό. Αν δηλαδή θα ακολουθηθεί η μορφή των «προσκλήσεων» και αν ναι σε ποιες από αυτές τις χώρες.

Αυτό είναι θέμα που θα αντιμετωπίσει αρμοδίως η νατοϊκή Σύνοδος Κορυφής του Βουκουρεστίου (2-4 Απριλίου).

Για να καταλάβετε τον βαθμό της παραμυθίας, με το “veto” στη χθεσινή Σύνοδο, αρκεί να επισημάνω ότι εκτός του ότι δεν υπήρχε θέμα για να ασκηθεί το δικαίωμα αρνησικυρίας από την Ελλάδα, η χώρα μας συνυπέγραψε τρία «έγγραφα προσχώρησης» χωρίς όνομα!

Δηλαδή, συνυπέγραψε η κα Μπακογιάννη με τους 25 συναδέλφους της ότι τρεις χώρες είναι έτοιμες να μπουν στο ΝΑΤΟ, δίχως να ονοματίζονται!

Αυτό, προφανώς, συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Συμμαχίας και φανερώνει την μεθόδευση που ακολουθείται από όλους στο ζήτημα.

Αν δεν υπάρξει λύση στη διένεξη Αθηνών-Σκοπίων, μέχρι τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, τότε σε ένα από τα τρία κείμενα που υπέγραψε και η χώρα μας, χθες, θα μπει το όνομα “FYROM” και από κάτω οι αστερίσκοι που θα ικανοποιούν το αίτημα της Ελλάδας για μη-πλήρη ένταξη δίχως προηγουμένως να εκλείψουν οι λόγοι που, κατά την χώρα μας, προσβάλουν το προαπαιτούμενο της «καλής γειτονίας».

Είδατε λοιπόν ότι η προπαγάνδα κάνει το άσπρο-μαύρο για να διασκεδαστεί η υποχώρηση της ηγεσίας και να αποκρυφτεί από το λαό η φόρμουλα ένταξης, από την πίσω πόρτα, της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δίχως επίλυση του ζητήματος, το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο τριβής για τις δύο χώρες και το επόμενο διάστημα, προσφέροντας ικανοποίηση στον αμερικανικό παράγοντα!

Δίχως να έχει στο χέρι την πλήρη ένταξη η ηγεσία των Σκοπίων, αλλά συμμετέχοντας κανονικά στο στρατιωτικό (αμυντικό) σκέλος της Συμμαχίας, θα δώσει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς, καθώς καθημερινά θα υποβάλλεται σε «ασκήσεις υπακοής».

Από την άλλη, η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα θα είναι εξίσου υπάκουη ως προς τα αμερικανικά κελεύσματα και ενδοτική στις αμερικανικές πιέσεις για το είδος των εξοπλισμών και όχι μόνο, καθώς από την ουσιαστική ( αν και όχι τυπική) επιδιαιτησία τους θα κριθεί η τελική ονομασία της γείτονος.

Το γενικότερο πνεύμα στο ΝΑΤΟ είναι: ένταξη και των τριών χωρών της Χάρτας της Αδριατικής, ταυτόχρονα, με παράλληλη διασκέδαση των εντυπώσεων στη κοινή γνώμη - κυρίως της Ελλάδας και λιγότερο των Σκοπίων - ώστε να μην υποστεί συνέπειες το «Ευρωατλαντικό-πολιτικό -κεφάλαιο» που ακούει στο όνομα «Ντόρα» και να μην «αγριέψει» ξανά η ελληνική κοινωνία με τους Αμερικανούς, έτσι ώστε να παραμείνει υπό Ευρω-ατλαντικό έλεγχο το πολιτικό παιχνίδι - και σύστημα – στη χώρα.

Η Κοντολίζα Ραις ήταν σαφής λέγοντας: «Δεν θα πρέπει να σπρώξουμε την Ελλάδα σε πολιτική αυτοκτονία» και προσθέτοντας: «δεν πρέπει να ρισκάρουμε μαζικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα»

Όλα είναι πλέον ξεκάθαρα, αλλά ο λαϊκισμός, η διαπλεκόμενη προπαγάνδα, καθώς επίσης η επιχείρηση των διαφόρων κέντρων να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, για να επιτύχουν το στόχο της Συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό την κα Μπακογιάννη, θολώνουν το πολιτικό και διπλωματικό τοπίο, παραπληροφορώντας συστηματικά, βαπτίζοντας το κρέας, ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: