Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Δεν ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση!


Κανέναν λόγο δεν έχουμε να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών που παρουσιάζουμε σχετικά με το «σκοπιανό»!

Τις πληροφορίες μας δεν τις αντλούμε από κυβερνητικές πηγές και άρα η επίσημη επιβεβαίωση έρχεται απλώς να «επισφραγίσει» την ευαισθησία κάποιων πολιτών για την αλήθεια.

Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει εραστές της πραγματικότητας. Αυτοί, δεν θέλουν ανταλλάγματα για την αλήθεια, ούτε κίνητρο για να ενεργοποιήσουν την συνείδηση τους.

Δεν είναι δημοσιογράφοι, ούτε πολιτικοί, είναι Πολίτες του Πραγματικού Κόσμου.

Τούτοι, δεν ενδιαφέρονται να δομήσουν, οπωσδήποτε, μια νέα πραγματικότητα, αλλά απλούστατα να αποκαλύψουν την πραγματικότητα που διέπει το πολιτικό ή κοινωνικό βίωμα και η οποία διαρκώς διαστρέφεται από την προπαγάνδα και τα επικοινωνιακά καμώματα αυτών που, μαζί με το καλάμι της εξουσίας, καβάλησαν και τους εντολείς τους.

Χθες, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την πληροφορία που αναφέραμε στο post « Τα επόμενα βήματα στο σκοπιανό».

Εμείς, μεταξύ άλλων, σημειώσαμε αναφερόμενοι στην αμερικανική, άτυπη και αυστηρά παράτυπη, διαδικασία επιδιαιτησίας :

«Τον γενικό, όμως, συντονισμό και την ευθύνη πραγματοποίησης του σχεδίου έχει αναλάβει εκ μέρους της Κοντολίζα Ράις ο υφυπουργός της, αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ντάνιελ Φριντ

Σήμερα, υπό τον τίτλο: «ΗΠΑ: Συμμετοχή του Νταν Φριντ στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό» στο www.kathimerini.gr, με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται:

«Κληθείς να σχολιάσει την ενεργοποίηση των ΗΠΑ μέσω του βοηθού υπ. Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νταν Φριντ, για την επίτευξη λύσης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ στο θέμα του ονόματος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τομ Κέισι, τόνισε ότι ο κ. Φριντ «εργάζεται εκ μέρους των ΗΠΑ για να υποστηρίξει τα μέρη καθώς προσπαθούν να πετύχουν μια συμφωνία», και συμπλήρωσε ότι στόχος των ΗΠΑ είναι οι δυο χώρες «να επιλύσουν το θέμα αυτό με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο μέσω των καλών υπηρεσιών του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ».

Άρα, μπορεί να μην ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση, αλλά…επιβεβαιωθήκαμε.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι επιδιώκουμε να μας πιστεύετε!
Όχι, ούτε έγκυροι είμαστε, εξ ορισμού, ούτε έγκριτοι επιδιώκουμε να γίνουμε.

Η πραγματικότητα δεν χρειάζεται εγκυρότητα. Δεν της ταιριάζει, γιατί στο τέλος ξέρει ότι θα την υποκαταστήσει με τον μύθο των «έγκριτων».

Το μόνο που μας ικανοποιεί είναι η προσέγγιση του πραγματικού, αυτού που συμβαίνει. Από εκεί και πέρα η νοηματοδότηση (του) είναι μια άλλη υπόθεση που απαιτεί από τον καθένα κριτική ικανότητα, συνδεδεμένη ασφαλώς απόλυτα με το πολιτισμικό του σύστημα, την ιδεολογία του, τις γνώσεις του και κυρίως την εμπειρία του.

Ο ΑΓΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καμφθεί από τις πιέσεις για μια λύση, που θα υπονομεύει τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Έχει πολλάκις αποδειχθεί ότι όσες φορές αρνηθήκαμε να συναινέσουμε σε "επιβαλλόμενες" από τον διεθνή παράγοντα λύσεις, αυτό μας βγήκε σε καλό. Το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν, παρά την ασύστολη κινδυνολογία των γηγενών θιασωτών του ενδοτισμού, έπιασε τόπο και εξανάγκασε όσους πίεζαν για λύσεις-εξπρές, να αναδιοργανώσουν τη στρατηγική τους έναντι του Ελληνισμού. Τώρα γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή το ΟΧΙ παραμονεύει εκ νέου. Εμείς από την πλευρά μας, δεν πρέπει να αποποιηθούμε των δικαιωμάτων μας, παρά τα πλήγματα που έχουμε δεχθεί.