Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Στα blogs τα γεγονότα!

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, οφείλω να ομολογήσω, παρατηρώ ότι οι ηλεκτρονικές σελίδες μεγάλων εφημερίδων αρχίζουν από σήμερα να αναφέρονται σε πληροφορίες, εκτιμήσεις, συμπεράσματα και προσεγγίσεις, ως προς την «πραγματικότητα του veto», την νέα φόρμουλα για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων Αθηνών-Σκοπίων και την σύνδεση «κυπριακού»-«σκοπιανού» με την δυναμική που διαμορφώνει στις διεθνείς σχέσεις ο τρόπος ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.

Πλέον η ανάλυση του «περιθωρίου» βρίσκει θέση στα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Τα ανυπόληπτα blogs, με την ανωνυμία και την ψευδωνυμία που τα διακρίνει, δείχνουν τον δρόμο της σωστής πληροφόρησης, δίχως να πελαγοδρομούν και να μετεωρίζονται ανάλογα με τους πολιτικούς και διαπλεκόμενους «ανέμους» που πνέουν στα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Ξέρετε που οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Θα το πω ωμά:

Όχι οπωσδήποτε στην διάνυα και την «αποκλειστική» πληροφόρηση ή την μέθεξη του blogger με το αντικείμενο που ασχολείται, αλλά μάλλον στην δυνατότητα άσκησης απροκατάληπτης και ανεπηρέαστης από διαπλεκόμενα ή/και άλλα συμφέροντα κριτικής.

Δεν μπορεί να προσεγγίζεις την πολιτική, κοινωνική ή οικονομική πραγματικότητα με (σχετική) ακρίβεια και συνέχεια, αν δεν είσαι ελεύθερος και ανεξάρτητος από συμφέροντα και δόγματα.

Οι συνεχείς επιτυχίες μας στην διαπίστωση και ορθή ανάλυση των συμβάντων, των σύγχρονων φαινομένων και γενικότερα των θεμάτων που αναδύονται στην επικαιρότητα, έχει μια και μοναδική αιτία: την απροκατάληπτη και αδέσμευτη άσκηση κριτικής, η οποία έχει μάλλον εξαφανιστεί, σε μεγάλο βαθμό, από τα ΜΜΕ που εξειδικεύονται στην ειδησεογραφία και ανταγωνίζονται για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Ας μην έχουμε αυταπάτες σήμερα ολοένα και περισσότερο τα blogs είναι αυτά που λαμβάνουν την πρώτη ύλη των συμβάντων και φτιάχνουν γεγονότα.

Τα μαζικά Μέσα περιορίζονται στον πολιτικό ρόλο που ανέλαβαν (υιοθέτησαν, επέλεξαν).

Εμείς θα φτιάχνουμε περισσότερα γεγονότα στο μέλλον και τα παραδοσιακά ΜΜΕ θα επιχειρούν με μεγαλύτερη ένταση να ελέγξουν τα γεγονότα αυτά, σημασιοδοτώντας πολιτικά την πραγματικότητα κατά το διαπλεκόμενο συμφέρον τους.

Ο ΑΓΙΟΣ

1 σχόλιο:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Ακριβώς, τις καλημέρες μου Αγιε